Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Με το μυαλό στα πόδια

[Κατίδη] «Στα είκοσι μόλις χρόνια σου, σήκωσες στις πλάτες όλο το βάρος της άγνοιας ενός μεγάλου (δυστυχώς) τμήματος του λαού μας. Της νεολαίας που αναστενάζει στις κερκίδες των γηπέδων, αγνοώντας τι σημαίνει φασισμός. Των συνομηλίκων σου που γνωρίζουν την τελευταία λεπτομέρεια για το dancing with the stars αλλά αγνοούν τη χυδαιότητα ενός τέτοιου συμβολισμού. Των νεοελλήνων οι οποίοι έβαλαν ένα φιλοναζιστικό κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να εκδικηθούν το πολιτικό σύστημα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. …»

Γράφει μεταξύ άλλων ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για την απερίσκεπτη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ στη zougla επισημαίνοντας σωστά το έλλειμμα παιδείας και την παρακμή που χαρακτηρίζει τη δημόσια εικόνα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση που θέλει τον ποδοσφαιριστή θύμα. Τι θύμα; Της απαγόρευσης να πηγαίνουν στο γήπεδο οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας.

Υποστηρίζεται σχετικά πως αν οι οπαδοί της Βέροιας ήταν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, ο Κατίδης δεν θα έκανε ναζιστικό χαιρετισμό αλλά θα πήγαινε προς την κερκίδα με τους οπαδούς της Βέροιας και θα τους έκανε άσεμνες χειρονομίες, οπότε θα ήταν κύριος και κανείς δεν θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για απαράδεκτη συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: