Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Φαντασία και Μαθηματικά

Αυτό το βιβλίο δεν ανανεώνει απλώς τον τρόπο που «βλέπουμε» τα μαθηματικά. Με όχημα την φαντασία και συνταξιδιώτη τον μικρό Αλέκο μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τη «μαθηματική» λογική που κρύβεται στη φύση και τα μυστικά της, να συναντηθούμε με αινιγματικές προσωπικότητες της αρχαιότητας και να μυηθούμε στα μυστήρια του ουρανού και στα θαύματα της συμμετρίας. Παράλληλα θέτει τον νεαρό πρωταγωνιστή του αντιμέτωπο με μια σειρά ερωτημάτων για τη ζωή και τον κόσμο, των οποίων η διερεύνηση συνιστά μια πραγματική «περιπέτεια» για κάθε ανήσυχο πνεύμα
Γ.Ζ.


Το βιβλίο «ξέρει» να εγείρει το ενδιαφέρον και να ωθεί τον αναγνώστη στο να θέλει να το ρουφήξει μεμιάς. Λόγος απλός μα καθόλου απλοϊκός, προτάσεις μελετημένα συντεταγμένες έτσι ώστε να ξεκουράζεσαι διαβάζοντάς το κι επιθυμώντας να συμμετέχεις στον προβληματισμό του ήρωα και να ταυτίζεσαι στα περισσότερα σημεία μαζί του.
Αγγίζει την ψυχή του αναγνώστη ψυχαγωγώντας και διδάσκοντάς τον συνάμα, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στο τέλος με μια κρυφή ελπίδα να ξανασυναντήσει τον ήρωα αυτόν στο μέλλον μεγαλύτερο και με περισσότερες απορίες.

Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: