Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Στην Ελλάδα του 2011

500 άτομα γύφτοι από τα Λιόσια και οικονομικοί μετανάστες στη χωματερή των Λιοσίων καθημερινά ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν διάφορα αντικείμενα που μπορούν να τους εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. Τέτοια μπορεί να είναι παλιοσίδερα, καλώδια κλπ
Δεν ήξερα ότι στη χωματερή βρίσκεται σε μόνιμη βάση μια διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να επεμβαίνει στις καθημερινές συμπλοκές.
Τις προηγούμενες μέρες έγινε ο χαμός όταν κάποιος εργαζόμενος δεν είδε κάποιον γύφτο που βρισκόταν στους τεράστιους σωρούς και τον πολτοποίησε με το μηχάνημα.
Σήμερα λέει η είδηση σκοτώθηκαν δυο Πακιστανοί σε συμπλοκές των ομάδων με όπλα γιατί διεκδικούσαν τα μαϊμού επώνυμα που είχαν κατάσχει οι κρατικές υπηρεσίες και τα οδήγησαν στη χωματερή.
Τι θέλανε; Να τα πάρουν, τα κατασχεμένα, και να τα πουλήσουν στις λαϊκές, στην Πατησίων και στα άλλα στέκια. Και φυσικά τα πήραν.
Δείτε τώρα το οξύμωρο: η αστυνομία τα κατάσχει, τα πάει στη χωματερή και από κει τα παίρνουν οι γύφτοι και οι οικονομικοί μετανάστες και τα πουλάνε στα διάφορα υπαίθρια παζάρια. Αυτούς βέβαια δεν τους μιλάει κανένας. Ελλάς 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: