Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το Λασίθι μέσα από τα μνημεία του

«Το Λασίθι μέσα από τα μνημεία του»
Διάλεξη της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ν. Λασιθίου

Ο Αντώνης Σπυρίδωνα Βασιλάκης γεννήθηκε το 1952 στην Κνωσό Ηρακλείου, όπου και κατοικεί μόνιμα. Σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (1970-1975) και ανακηρύχθηκε διδάκτορας Προϊστορικής Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (1992). Υπηρέτησε στην αρχαιολογική υπηρεσία Ηρακλείου (1978-2010) και το 2011 διορίστηκε Έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης και Ζακύνθου, από όπου αφυπηρέτησε το Νοέμβριο 2011.
Εργάστηκε σε ανασκαφές σε όλη την Κρήτη από τα φοιτητικά του χρόνια, από τα Γουρνιά μέχρι τους Αρμένους και το Ιδαίο άντρο, και σε πάνω από 50 θέσεις στο Ηράκλειο, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Έχει δημοσιεύσει 20 βιβλία για τα ευρύ κοινό και πάνω από 80 μελέτες για τον πολιτισμό της Κρήτης, καθώς και δυο επιστημονικές μονογραφίες (η μια στα αγγλικά). Το συνθετικό βιβλίο του για τη Μινωική Κρήτη διδάσκεται σε πανεπιστήμια στη Βρετανία και στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).
Δίδαξε επί 35 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη Σχολή Ξεναγών και στο ΤΕΙ Κρήτης, στα ΙΕΚ φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο και στις Μοίρες, στα ΠΕΚ Κρήτης (με μαθήματα στο Ρέθυμνο, στο Λασίθι και στο Ηράκλειο. Το 2012-13 ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βανκούβερ του Καναδά. Έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα στο Ηράκλειο, στην Αθήνα, στο Ρέθυμνο, στο Οροπέδιο, στη Βρετανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία.
Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 προσκεκλημένος της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου και ώρα 19.00, θα μιλήσει στο Επιμελητήριο Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, με θέμα: «Το Λασίθι μέσα από τα μνημεία του».
Ειδικότερα, ο ομιλητής θα παρουσιάσει συνθετικά και συνοπτικά την ιστορία και τον πολιτισμό της ανατολικής Κρήτης, με τη μορφή σύντομης περιήγησης στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία 5.000 χρόνων, από την αρχή της μινωικής εποχής μέχρι και την πρωτοβυζαντινή περίοδο.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ι. Σταμέλος

1 σχόλιο:

truongmuunghenhan είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.