Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Τώρα την καλοκαιριά μικρό μου

Τον Απρίλιο του 2009 αναδείχθηκε ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα. Τον Μάιο, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως πρωτεύουσα των συνεδρίων. Η Βιέννη, σύμφωνα με ανάρτηση τοy τρωκτικού ( σχετικά ), αποσπά τώρα και τον τίτλο της "δημοφιλέστερης πόλης της Ευρώπης".

Σύμφωνα με στατιστική διεθνούς πύλης κρατήσεων η Βιέννη βρέθηκε το 2009 στην πρώτη θέση των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, ακολουθούμενη από το Παρίσι και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση: "Οπως αναφέρεται στην στατιστική αυτή, οι τιμές των ξενοδοχείων στη Βιέννη, είχαν τον περασμένο χρόνο μία μείωση, κατά μέσο όρο, της τάξης του 18 ο/ο, σε σχέση με το 2008.

Η ίδια στατιστική διαπιστώνει μεγάλες διαφορές στο κόστος διανυκτέρευσης στις ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα η Ζυρίχη, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 124 Ευρώ, είναι πάνω από δύο φορές ακριβότερη από την Πράγα, η οποία με ένα μέσο κόστος διανυκτέρευσης 59 Ευρώ, εμφανίζεται ως η πλέον συμφέρουσα πόλη στην Ευρώπη.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η Νέα Υόρκη είναι η, με απόσταση, ακριβότερη πόλη, καθώς η μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο ανέρχεται σε 157 Ευρώ, και αυτό παρόλη τη μείωση των τιμών τον περασμένο χρόνο κατά 18 ο/ο.

Οπως αναφέρεται στη στατιστική, η Ελβετία, έχοντας συνολικά τέσσερις πόλεις της, συγκεκριμένα Γενεύη, Ζυρίχη, Βασιλεία και Βέρνη, που βρίσκονται μεταξύ των δέκα ακριβότερων τουριστικών προορισμών σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται η ακριβότερη χώρα διακοπών στον κόσμο". Αυτά προς γνώσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: