Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Έλλειμμα εκτίμησης

Ο Πρετεντέρης στο σημερινό ΒΗΜΑ σχολιάζοντας τα όσα γράφονται στον παγκόσμιο τύπο για τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο το οικονομικό που προβάλλεται εδώ. Το κύριο πρόβλημα είναι αυτό της αξιοπιστίας της χώρας μας. «Και ότι αυτό που κυρίως πλήττει τη χώρα είναι η εικόνα της. Η εικόνα μιας κοινωνίας βυθισμένης στην αμεριμνησία, χωρίς καμία αίσθηση προσπάθειας και πειθαρχίας, η οποία ζει κοροϊδεύοντας τον κόσμο και κυρίως τους συνεταίρους της. Μια εικόνα που ενοχλεί, όταν δεν εξοργίζει». Τα ψεύτικα στοιχεία που στέλνουμε στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. «Μα είναι δυνατόν ένα κράτος να ψεύδεται;», ρωτούν όσοι αφελείς προέρχονται από χώρες όπου το ψέμα είναι παράπτωμα και όχι μέθοδος άσκησης πολιτικής.

Για να πω τα πράγματα με το όνομά
τους, αυτό που είμαστε δεν αρέσει σε κανέναν και ούτε μας πιστεύουν όταν υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι. Πολύ φοβούμαι, δηλαδή, ότι ονομάστηκε «έλλειμμα αξιοπιστίας» κάτι που στην πραγματικότητα είναι «έλλειμμα εκτίμησης» και το οποίο χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα Σχέδιο Σταθερότητας για να αντιμετωπιστεί» καταλήγει στο άρθρο του ο Πρετεντέρης.

2 σχόλια:

Michalis Vasilakis είπε...

Και μεις, πολίτες και πολιτικοί, δεν φαίνεται να πιστεύουμε και πολύ στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας. Τα δύσκολα θέλουμε να περάσουν. Οχι ότι συνειδητοποιήσαμε που έχουμε οδηγηθεί...

Ι.Σ. είπε...

Είναι αλήθεια, δυστυχώς.