Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

Γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης στην ηλεκτρονική έκδοση του "Πρώτου Θέματος":

Διαπιστώνοντας το αδιέξοδο μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, και των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των 300 λαθρομεταναστών που κατέλαβαν την Νομική προτείνω τη μια και μόνη αποτελεσματική λύση.

Φωνάξτε έναν Ιμάμη. Κανένας άλλος δεν κυβερνά πια αυτό τον τόπο!


Θέμος


Ο Θέμος ξέχασε τον Πελεγρίνη, τον πρύτανη του Καποδιστριακού. Τον στολίζει όμως ο Μπακουνάκης στην ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος":


"Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης διάλεξε τον εύκολο δρόμο για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή κρίση που προκαλεί η κατάληψη της Νομικής Αθηνών από μετανάστες-πολιτικούς πρόσφυγες.
Τα φόρτωσε όλα στην «Πολιτεία», η οποία, κατά τον πρύτανη, «δεν φρόντισε, όπως όφειλε, να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτρέψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε». Ο κ.Πελεγρίνης δεν είπε βέβαια λέξη για την ταμπακέρα. Δηλαδή αν το Πανεπιστήμιο προσφέρει το άσυλό του στους πρόσφυγες, οπότε πολύ σωστά η Νομική μετετράπη σε καταυλισμό, ή είναι αρνητικός με την κατάλυση του ασύλου οπότε λαμβάνει τα μέτρα του όπως προβλέπει ο νόμος.
Για ευκόλως εννοούμενους λόγους ο κ.Πρύτανης δεν πήρε θέση , φροντίζοντας να οχυρωθεί πίσω από την αόριστη καταγγελία της Πολιτείας. Οχι πώς η «Πολιτεία» βγαίνει λάδι. Αλλά σ' αυτό το παιγνίδι της προστασίας των κατατρεγμένων και των μεταναστών,όπου παίρνουν μέρος κόμματα, κομματίδια, υπουργοί και πολιτικοί, είναι κρίμα να «παίζει» και ο Πρύτανης. Το μεγάλο θύμα είναι το ίδιο το Πανεπιστήμιο".

Όχι μόνο, όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: