Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όταν τα φώτα πέσουν αλλού;

"Όποιος νοµίζει ότι ένας Πρύτανης [σε ελληνικό πανεπιστήμιο] είναι µε τον νόµο ή µε την κοινωνία κάνει λάθος" γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ. "Ο Πρύτανης είναι µε την ησυχία του. Κι ας καταλάβουν τη Νοµική [το Πολυτεχνείο, τη Γεωπονική κλπ] όχι αφρικανοί λαθροµετανάστες αλλά και εξωγήινοι δουλέµποροι".

"Το πρωταρχικό ζητούµενο" γράφει σε άλλο σημείο "δεν ήταν ο νόµος και η ανοµία, το δίκιο και το άδικο, αλλά οι συνθήκες συµβίωσης". Δηλαδή το "πώς θα µπορέσει να επιβιώσει στον µικρόκοσµό του όταν τα φώτα της δηµοσιότητας στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις. (...) Πως δηλαδή οι ευαίσθητοι υποστηρικτές του ασύλου δεν θα του κτίσουν το γραφείο, δεν θα τον πλακώσουν στο ξύλο, δεν θα τον γιαουρτώσουν, δεν θα του µαυρίσουν τη ζωή.Και πώς (κατά προτίµηση) θα τον ξαναψηφίσουν για Πρύτανη και την επόµενη φορά.

Διότι η επιβίωση του Πρύτανη προϋποθέτει τη συµβίωσήτου µε λογιών λογιών συµµορίες µέσα από συναλλαγές, προσχήµατα, κοροϊδίες, συµβιβασµούς, ακόµη και απλές ανοησίες όπως αυτή µε τη µεταναστευτική πολιτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: