Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στην Ελλάδα του 2011

Τι να πει κανείς; Που ζούμε...

"... εκ του αποτελέσµατος,στη σηµερινή Ελλάδα θεωρείται απολύτως φυσιολογικό µερικές εκατοντάδες παράνοµοι να παίρνουν ελευθέρως το καράβι στην Κρήτη και να ξεµπαρκάρουν στο επίνειο της πρωτεύουσας" γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ.

Οι ίδιοι επίσης να διασχίζουν ανεµπόδιστα και αξηµέρωτα όλους τους κεντρικούς δρόµους της Αθήνας για να κατευθυνθούν στη Νοµική χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί που πηγαίνουν και τι πάνε να κάνουν.

Η δε Πρυτανεία του Πανεπιστηµίου Αθηνών έκρινε ότι «δεν τίθεται θέµα άρσης του πανεπιστηµιακού ασύλου» για να εκδιωχθούν οι καταληψίες και απλώς ανέστειλε τη λειτουργία της Σχολής.

"Πράγμα που σηµαίνει ότι, κατά την Πρυτανεία, το άσυλο δεν καταλύθηκε µε την παράνοµη κατάληψη πανεπιστηµιακού χώρου από παράνοµους, αλλά θα καταλυθεί µόνο αν η Πολιτεία παρέµβει για να τερµατίσει την παρανοµία!

Δυστυχώς,  όµως, τίποτε από αυτά δεν εκπλήσσει. Φαντάζουν σχεδόν φυσιολογικά σε ένα κράτος περιορισµένης εφαρµογής, όπου η νοµιµότητα θεωρείται περιστασιακή λεπτοµέρεια και η επιβολή της αµφιλεγόµενη ή επιλήψιµη πράξη.

Αντιθέτως, αυτό που εντυπωσιάζει είναι οι ίδιοι οι µετανάστες. Πώς βρέθηκαν από το Κάιρο και την Καµπούλ στη Νοµική της Σόλωνος µέσω Κρήτης; Πού ήξεραν τη Νοµική και τη Σόλωνος;

Πώς είχαν ενημερωθεί στη µακρινή και λάγνα Ανατολή για τις βολικές ιδιοµορφίες του ελληνικού πανεπιστηµιακού ασύλου; Πώς οργάνωσαν στην Κρήτη ή όπου αλλού αυτού του τύπου τη διαµαρτυρία;"

Γιατί όμως ο Παπουτσής τα ρίχνει στον Πελεγρίνη και ο Πελεγρίνης στον Παπουτσή και βολεύονται κι οι δύο;


Απλά διότι όλα αυτά θεωρούνται φυσιολογικά στην Ελλάδα του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: