Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Παράρτημα Λασιθίου Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Αγαπητοί συνάδελφοι μαθηματικοί του νομού Λασιθίου, για τη νέα σχολική χρονιάς σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη προκειμένου να ασκήσετε αποτελεσματικά και με επιτυχία το δύσκολο έργο σας.
Στους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν την περίοδο αυτή, ιδιαιτέρως, ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση. Επίσης, στους συναδέλφους που ανέλαβαν τη διεύθυνση σχολείων με τις νέες κρίσεις διευθυντών ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο τους. Το Παράρτημά μας ευελπιστεί στην καλή συνεργασία με όλους και παραμένει στη διάθεσή τους για οποιασδήποτε μορφής αρωγή στο πλαίσιο της λειτουργίας του.
Με την ευκαιρία επιθυμούσε να σας γνωρίσουμε ότι:
  1. Το προσεχές τεύχος του Ευκλείδη Α’ έχει γραφεί με τη συνεργασία του Παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (στην εικόνα το fractal το οποίο επιλέχθηκε από την επιτροπή για την εικονογράφηση του εξώφυλλου). Αρκετοί συνάδελφοι από το Παράρτημά ανταποκρίθηκαν στο  σχετικό μας  κάλεσμα και έστειλαν εργασίες. Η επιτροπή της ΕΜΕ, η οποία έχει και την τελική ευθύνη, επέλεξε και δημοσιεύονται αρκετές απ’ αυτές όπως μας διαβεβαίωσαν. Με την ευκαιρία επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε να συστήσετε στους μαθητές σας τα περιοδικά της ΕΜΕ, Ευκλείδης Α’ για το Γυμνάσιο και Ευκλείδης Β’ για το Λύκειο και φέτος. Οι σχετικές παραγγελίες για τα σχολεία του νομού μας, όπως και η τακτοποίηση των συνδρομών σας, είναι σκόπιμο να γίνονται μέσω του Παραρτήματός μας. Αν οι τακτοποιήσεις γίνονται απ’ ευθείας στα κεντρικά των Αθηνών από τα χρήματα επωφελείται εξολοκλήρου η ΕΜΕ Αθηνών ενώ στο Παράρτημά μας δεν αποδίδεται τίποτα.
  2. Το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας διοργανώνεται φέτος από 11 έως και 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το θέμα του είναι: «Μαθηματική Μοντελοποίηση: Εφαρμογές στις Επιστήμες την Τεχνολογία και την Εκπαίδευση». Για τους μαθηματικούς, οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης για τον τρόπο συμμετοχής τους στις εργασίες του συνεδρίου. (Νέα-Θέματα-Επιτροπές-Εργασίες-Διαμονή κλπ στην ιστοσελίδα: http://www.hms.gr/views/conventions/list )
  3. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εργασιών, όπως σας είναι γνωστό, είναι η 2η Οκτωβρίου 2011, ενώ οι αιτήσεις για συμμετοχή, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου, θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 21 Οκτωβρίου 2011 από τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπαίδευσης. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγκύκλιο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://mathlasithiou.blogspot.com/2011/10/blog-post.html.
  4. Ο 72ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, σε τρεις φάσεις:
Πρώτη «Ο Θαλής»: Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, στα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα.
Δεύτερη «Ο Ευκλείδης»: Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2011, όπως και «Ο Θαλής» και
Τρίτη «Ο Αρχιμήδης»: Σάββατο 3 Μαρτίου στην Αθήνα.

Καλή χρονιά και δημιουργική.
Για το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

    Ο Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέας

 Ιωάννης Σταμέλος                                Μαριάνθη Πομόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: