Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γκάτσος, Ελύτης, Παπαδιαμάντης και Τσίρκας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η προγραμματισμένη εκδήλωση της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Ν. Λασιθίου "Μικρό επετειακό αφιέρωμα στους Γκάτσο, Ελύτη, Παπαδιαμάντη και Τσίρκα" στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν κατάμεστη ενώ αρκετοί ήσαν αυτοί που την  παρακολούθησαν όρθιοι. Οι «τυχεροί» κατά τις δηλώσεις τους απόλαυσαν μια  εκδήλωση που τους δημιούργησε ψυχική ευφορία.

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς τους συντελεστές οι οποίοι για αρκετό καιρό μόχθησαν για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη εκδήλωση και ήταν αρκετοί:

Οι μουσικοί και ερμηνευτές: Γιάννα Παπαδάκη, Ξανθούλα Πορφυράκη, Μανώλης Κλώντζας, Άννα Σωτηριάδη, Νίκος Μαλέρδος, Ευαγγελίνα Ραπανάκη, Ειρήνη Καμαράτου και Χρυσή Τζάβλα.

Οι αφηγητές: Στρατής Κουρουπάκης, Μανώλης Σησαμάκης, Ελπινίκη Γιατζάκη και Ειρήνη Καμαράτου.

Οι ομιλητές: Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα, Ανθή Ρουμπελάκη και Μαρία Φασουλάκη.

Ο Νίκος Κοϊνάκης που κάλυψε ζωντανά στο διαδίκτυο την εκδήλωση.

Οι χορηγοί: Το Επιμελητήριο Λασιθίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το βιβλιοχαρτοπωλείο "Πολύπλευρο".

Τα ΜΜΕ που πρόβαλαν την εκδήλωση: Εφημερίδα "Ανατολή", εφημερίδα "Πατρίς" και ο ραδιοφωνικός σταθμός 104,4 Αγίου Νικολάου του Γιώργου Τουτουδάκη.

Ευχαριστούμε, τέλος, και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαιτέρως τους Νεαπολίτες και  Ηρακλειώτες που ήρθαν από τις πόλεις τους ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Για την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Σταμέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: