Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου στους τιμώμενους φορείς του ΙΑ’ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου

Όπως είναι γνωστό κατά την καταληκτήρια συνεδρία του Ι΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Χανιά τον Οκτώβριο του 2006, η οργάνωση του επόμενου (ΙΑ’) Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου ανατέθηκε στην Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Ρεθύμνου.
Όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και το ΙΑ’ Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο θα αρχίσει τις εργασίες του την 21η Οκτωβρίου 2011 και θα διαρκέσει μέχρι και την 27η Οκτωβρίου. Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο σε 4-5 αίθουσες στο κέντρο της πόλης.
Οι ανακοινώσεις του συνεδρίου είναι κατανεμημένες σε τρεις ενότητες. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν, κατά την οργανωτική επιτροπή, αφορούν την Κρήτη κατά τους Αρχαίων Χρόνους, τους Μέσους Χρόνων, και τους Νεότερους. Ειδικότερα, επικεντρώνονται στην Αρχαιολογία, την Ιστορία, την Τέχνη, τη Γλώσσα, τη Φιλολογία και την Εθνογραφία.
Στους τιμώμενοι φορείς η Οργανωτική Επιτροπή περιέλαβε και την Ιστορική-Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου (ΙΛΕ Ν. Λασιθίου).  Στη σχετική επιστολή προς την  ΙΛΕ Ν. Λασιθίου (29-8-2011) μεταξύ άλλων σημειώνουν για το σκεπτικό της απόφασής τους, ότι: «κρίναμε ως επιβεβλημένο να σας συμπεριλάβουμε στους Τιμώμενους Φορείς, για το σημαντικό εκδοτικό έργο σας, που αφορά τον πολιτισμό της Κρήτης».
Το πρόγραμμα, δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες για το ΙΑ’ Διεθνές  Κρητολογικό Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συνεδρίου στη διεύθυνση:  http://www.iler.gr/index.php
Για την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Ν. Λασιθίου
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Σταμέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: