Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

The game is over?

Υπάρχει βέβαια και η μέθοδος "στρίβειν δια των διαδικασιών". Όπως ο Καραμανλής ξεφόρτωσε και φορτώθηκε ο Παπανδρέου να ξεφορτώσει αυτός και να τα φορτωθεί κάποιος άλλος.

Μια ψυχρή, όμως, ανάγνωση των δηλώσεων που έκαναν ξένοι αξιωματούχοι μπορεί να οδηγήσει και στην άποψη ότι το παχνίδι έχει τελειώσει και οι Ευρωπαίοι εγκατέλειψαν με την μπλόφα [φούσκα; χοντροκοτσάνα;] του δημοψηφίσματος το δόγμα «Αδιανόητη η ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα» και υιοθέτησαν το αξίωμα: Πρώτα η ευρωζώνη και μετά η Ελλάδα. Οπότε καλή αντάμωση εκεί, στη Β' εθνική μαζί με τα Βαλκάνια και με την Αφρική...

"Οι πολιτικοί που ήδη μας έφτασαν μέχρι εδώ δεν μπορούν να το κάνουν [να βγάλουν δηλαδή τη χώρα από το τραγικό αδιέξοδο] γιατί δεν έχουν πια την παραμικρή αξιοπιστία ΕΚΤΟΣ Ελλάδος. Και αλήθεια να λένε, όλοι οι ξένοι είναι πεπεισμένοι ότι τους κοροϊδεύουμε. Αρα μόνο η ανάληψη πρωτοβουλίας από ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΟΣ, που θα πάνε με την εξουσία να διαβεβαιώσουν τους εταίρους ότι τέλειωσαν οι γελοιότητες και ότι η Ελλάδα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, μπορεί να μας σώσει. ΑΝ, λέω ΑΝ, προλαβαίνουμε ακόμη, γιατί έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι τελείωσε. Ισως θα πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το νέο νόμισμα που θα έχει τη μορφή κάποιου ανώνυμου «ΜΑΚΑΚΑ» ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ. Αρκεί το περίγραμμα, όλα τα πρόσωπα, να του ταιριάζουν και να μας αξίζουν" καταλήγει στο άρθρο του στο Πρώτο Θέμα ο Θ. Αναστασιάδης σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: