Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μια αναφορά στην Ιστορία της Κρήτης με γεωπολιτικούς όρους

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Νομού Λασιθίου  την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 κλείνει τη σειρά των διαλέξεων με τίτλο «Οι άνθρωποι και ο τόπος» με την έβδομη  κατά σειρά εκδήλωση του κύκλου, η οποία θα είναι «μια αναφορά στην Ιστορία της Κρήτης με γεωπολιτικούς όρους».
Ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαρία Αρακαδάκη.
Όπως έχει λεχθεί, όποιος λησμονεί το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Η Ιστορία λοιπόν δεν είναι σημαντική τόσο επειδή μας διδάσκει το παρελθόν, όσο επειδή μας βοηθά να διαβλέψουμε και να ερμηνεύσουμε το μέλλον. Η πολυκύμαντη Ιστορία της Κρήτης, σε μια διαχρονική ανάγνωση μέσα από τη σχέση της με τη γεωγραφική θέση και την τοπογραφία του νησιού, είναι ένα θέμα πολύ επίκαιρο, κάτω από το πρίσμα των πρόσφατων, δυσοίωνων για τη χώρα μας εξελίξεων. Η ομιλήτρια θα προσπαθήσει να τοποθετήσει μιαν αχνή γραμμή από φώτα ασφαλείας, από γεγονότα-σταθμούς τής παλαιότερης Ιστορίας μας, ως μικρή συμβολή στην αναζήτηση της διαδρομής προς την Έξοδο Κινδύνου, που όλοι επιθυμούμε.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Επιμελητήριο Λασιθίου, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Πολύπλευρο».
Την Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων αποτελούν οι κκ Σταμέλος Ι., Κουρουπάκης Στρ., Φασουλάκη Μ., Μπλαζογιαννάκη Α., Μπουκουβάλα-Κλώντζα Ε. Καρτέρη-Σιγανού Μ. και Ρουμπελάκη Α.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου με ώρα έναρξης 19.00 και είσοδο ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: