Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πλούσιοι Γερμανοί

Ο Ντίτερ Λέμκουλ είναι 66 ετών συνταξιούχος γιατρός. Είχε την εξής έμπνευση: Να αναρτήσει στο διαδίκτυο αίτηση με την οποία ζητούνταν να επιβληθεί φόρος στην κληρονομιά, προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα τους να γεμίσει τα ταμεία της.

Την αίτηση έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα 44 άνθρωποι με μεγάλη περιουσία, που ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ να επιβάλλει περισσότερους φόρους σε όσους έχουν μεγάλη περιουσία.

Ο Λέμκουλ δήλωσε: "Θυμώνω όταν σκέφτομαι ότι ξαφνικά βρήκαμε τόσα χρήματα για τις τράπεζες, χρήματα που πριν δεν είχαμε για να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή περιβαλλοντικά προγράμματα (...) την στιγμή που το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών τα τελευταία δέκα χρόνια όλο και μεγαλώνει".

«Θέλουμε το 5% από το 2009 και το 2010 να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα προγράμματα για την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πέτερ Φόλμερ, ένας από αυτούς που έχουν υπογράψει την αίτηση, 69 ετών, ο οποίος δηλώνει ότι «κληρονόμησε πολλά χρήματα που δεν χρειάζεται».

Για να μπορέσει κάποιος να υπογράψει την διαδικτυακή αίτηση πρέπει να βεβαιώσει ότι έχει το λιγότερο 500.000 ευρώ από κληρονομιά και να πληρώσει μια συνδρομή 200 ευρώ.

Εκτός από την αίτηση στο διαδίκτυο υπάρχει και «λίστα υποστήριξης», που απευθύνεται στους πολίτες που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση.

Τι να σχολιάσει κανείς στην είδηση αυτή; Τα λέει όλα.

Είδηση που αλιεύθηκε από το www.in.gr : Πλούσιοι Γερμανοί προσφέρουν μέρος της περιουσίας τους για να βοηθήσουν τη χώρα τους


Δεν υπάρχουν σχόλια: