Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Έχουν χιούμορ οι άνθρωποι

Η είδηση λέει (www.in.gr (2-10-09)) πως εκατοντάδες επιστήμονες παρέστησαν και φέτος στην τρελή τελετή των Ig Nobel που απονεμήθηκαν την Πέμπτη στο Χάρβαρντ και η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το φοιτητικό χιουμοριστικό περιοδικό Τα Χρονικά της Απίθανης Έρευνας, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των «κανονικών» Νόμπελ στη Στοκχόλμη την επόμενη εβδομάδα.
Και μη νομίζετε ότι είναι γιορτή φρικιών. Στην επίδειξη του αντιασφυξιογόνου σουτιέν, αναφέρεται στην είδηση, βοήθησαν επί σκηνής ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ορχάν Παμούκ και ο νομπελίστας Γερμανός φυσικός Βόλφγκανγκ Κέτερλε.
Από τα βραβεία ενδεικτικά:
Δημόσιας Υγείας: Έλενα Μπόντναρ και συνεργάτες, Ιλινόι, ΗΠΑ: Σχεδίασαν και πατεντάρισαν ένα σουτιέν το οποίο μετατρέπεται σε δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες -μία για την κάτοχο του σουτιέν και μια δεύτερη για το συνοδό της.
Μαθηματικών: Γκίντεον Γκόνο, διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Ζιμπάμπουε. Η χώρα που αγωνίζεται να μειώσει τον αστρονομικό πληθωρισμό κέρδισε το βραβείο ««επειδή έδωσε στους ανθρώπους έναν απλό τρόπο να ασχολούνται με τους αριθμούς, από πολύ μικρούς μέχρι πολύ μεγάλους». Η τράπεζα εξέδωσε χαρτονομίσματα που κυμαίνονται από ένα σεντ μέχρι 100 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε.
Κτηνιατρικής: Κάθριν Ντάγκλας και Πίτερ Ρόουλινσον του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ στη Βρετανία. Έδειξαν ότι οι αγελάδες με ονόματα είναι πιο παραγωγικές από τις αβάπτιστες.
Έχουν χιούμορ οι άνθρωποι!
.

Ολόκληρο το άρθρο


Δεν υπάρχουν σχόλια: