Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τριήμερο Λόγου και Τέχνης

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, που διοργάνωσε στον Άγιο Νικόλαο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου.
Την Πέμπτη προβλήθηκαν οι ταινίες "Ο θεατρικός Γιάννης Ρίτσος" του Λευτέρη Χαρωνίτη και η "Εποχές και συγγραφείς" του Τάσου Ψαρά, στο REX. Μετά την προβολή τους ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση των δυο δημιουργών με το κοινό.
Την Παρασκευή εγκαινιάστηκε έκθεση με θέμα "ο εικαστικός Ρίτσος" στην Δημοτική Πινακοθήκη με την παρουσία της κόρης του Έρης. Ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του Λυκείου.
Στη συνέχεια μίλησαν στο REX η Α. Καστρινάκη για το "Η Ελένη", η Α. Κώττη "Να λες ουρανός κι ας μην είναι" και ο Γιάννης Χρονάκης για το "τερατώδες αριστούργημα του Γιάννη Ρίτσου".
Η βραδιά έκλεισε με την μουσική παράσταση του 2ου Γυμνασίου "Σπουδή στον μελοποιημένο Γιάννη Ρίτσο".
Το Σάββατο το βράδυ η Αλίκη Καγιαλόγλου μάγεψε το γεμάτο REX με την μουσικοποιητική παράστασή της που ήταν αφιερωμένη στον ποιητή.
Το τριήμερο αφιέρωμα ήταν από τα ωραιότερα που έχουμε δει και αξίζουν συγχαρητήρια στον Μανώλη το Θραψανιώτη και τον Γιώργο τον Ταβλά για τις επιλογές και τη διοργάνωση.
Τα καλά πρέπει να λέγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: