Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Βοήθειά μας

Γι’ αυτό φωνάζουμε ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πρόβλημα αναξιοκρατίας και ασχετοσύνης των στελεχών σε όλους τους τομείς του δημοσίου σ’ αυτή τη χώρα. Οτιδήποτε αποφασίζεται φυσικά και δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Γιατί; Διότι το μάνατζμεντ στον δημόσιο τομέα έχει ανατεθεί σε αποφοίτους της Σχολής Διακονισσών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε ανθρώπους που εξαργυρώνουν τα γραμμάτια «φτυσίματος» που έτρωγαν χρόνια κατεβάζοντας κομματικές γραμμές.( Τη δικαιούμαι τη θέση, φέρεται ειπών διευθυντάρας. Επί 20 χρόνια με φτύνανε οι πάντες μ’ αυτά που με βάζατε να λέω).
Ποιοι λοιπόν θα εφαρμόσουν τα μέτρα; Και πώς; «…όταν στις διοικήσεις των νοσοκοµείων (όπου και αν έχουν διοριστεί...) πρωταγωνιστούν µέλη Νοµαρχιακών Επιτροπών, συνεργάτες βουλευτικών γραφείων, πρώην υποψήφιοι, συνδικαλιστές και συγγενείς βουλευτών;

Προσφάτως έγινε µεγάλη κουβέντα επειδή σε νοµαρχιακό νοσοκοµείο της Θεσσαλίας διορίστηκε διοικητής µια κυρία, για την οποία αναφέρεται ότι τυγχάνει απόφοιτος της Σχολής Διακονισσών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Αντιλαμβάνομαι ότι ο «Θεός της Ελλάδας» είναι µεγάλος και ότι συχνά χρειάζεται να βάλει το χέρι του, αλλά έχω την αίσθηση πως η καθ’ όλα αξιέπαινη φοίτηση σε Σχολή Διακονισσών δεν αποτελεί αδιαµφισβήτητη εγγύηση για την αποτελεσµατική διοίκηση ενός µεγάλου νοσηλευτικού ιδρύµατος. Ισως γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας φρόντισε να διορίσει στο Δ.Σ. του ίδιου νοσοκοµείου και την αδελφή της γυναίκας του τοπικού βουλευτή.

Ποιοι, λοιπόν, από αυτούς θα εφαρµόσουν τις περικοπές και µε τι προσόντα θα διοικήσουν τα νοσοκοµεία και τους οργανισµούς; Θα βάλουν τάξη στο χάος ή θα εξυπηρετούν κοµµατικούς κολλητούς;

Η απάντηση είναι σχεδόν αυτονόητη. Μόνο που το συµπέρασµα δεν είναι. Διότι, αν πέσουν έξω τα νοσοκοµεία, δεν θα την πληρώσουν ούτε οι ίδιοι ούτε το κόµµα τους ούτε τα κονέ που τους έβαλαν στις διοικήσεις. Θα την πληρώσει η χώρα. Και τότε, ίσως χρειαστούµε πραγµατικά την Αποστολική Διακονία για τα συσσίτια» γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ (1/6/10).
Βοήθειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: