Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν στις Σέρρες

Μια ακόμη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέκτησαν οι Σέρρες λέει η σημερινή είδηση (6-6-10). Το ρεκόρ –λέει η είδηση- επετεύχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Σημειώνεται πως παρά την πρωινή ηλιοφάνεια, η ξαφνική βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και της καταμέτρησης του μεγάλου αυτού επιτεύγματος που κατάφεραν οι Σερραίοι έχοντας συμμάχους τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή. Ποιο όμως ήταν το επίτευγμα; «Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, το οποίο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.
Η διαδικασία παρασκευής του ρυζόγαλου ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι».
Οι Σερραίοι έχουν ήδη καταφέρει-λέει η είδηση- να μπουν στο βιβλίο Γκίνες παρασκευάζοντας τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Γκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Εμείς εδώ στην Ιεράπετρα κάνουμε ντοματοσαλάτες για το Γκίνες, λέει άλλη είδηση.
Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο πιο σοβαρό φτιάχνουμε ρυζόγαλα, κόβουμε ντομάτες και κάνουμε μπουγάτσες. Και κοντά σ’ αυτούς που νομίζουν ότι κάνουν κάτι σπουδαίο και οι άλλοι των μέσων ενημέρωσης που δεν αφήνουν την ευκαιρία να προβάλλουν κάθε ανοησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: