Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Εξυπνάδες

"Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ψήφισαν το μνημόνιο, αποδέχθηκαν τη βασική συμφωνία και εκείνη η υπογραφή τούς ακολουθεί, τους δεσμεύει, δεν μπορούν να την αρνηθούν.

Οσοι σήμερα αντιδρούν στα μέτρα για τις συντάξεις και την αγορά εργασίας
προσπαθώντας να αυτοπροστατευθούν οφείλουν να γυρίσουν έναν μήνα πίσω και να θυμηθούν την πρώτη ψήφο.

Το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων.


Οι νεοδημοκρατικές είναι απολύτως υποκριτικές. Οι φέροντες τη μεγαλύτερη
ευθύνη της επαπειλούμενης χρεοκοπίας λογικώς θα έπρεπε να σιωπούν, μήπως και ξεχασθούν οι αμαρτίες τους. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ φέρουν επίσης το βάρος της ψήφου υπέρ του μνημονίου, οπότε και αυτοί θα έπρεπε να είναι φειδωλοί σε σχόλια και αντιδράσεις.

Και τέλος οι βουλευτές της Αριστεράς,
που θεωρούν ότι δικαιωματικά μπορούν να οικτίρουν τους πάντες, οφείλουν κάποτε να περιγράψουν πώς φαντάζονται τη χώρα και βάσει ποιου σχεδίου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περιβάλλον προόδου και ευημερίας για τους πολίτες.

Ισχύει αυτό γενικότερα, είναι έλλειμμα
ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Κόμματα και πρόσωπα έμαθαν να πολιτεύονται έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς δεσμεύσεις, με μεγαλοστομίες και ασυνεπή διαχείριση στα χρόνια της εξουσίας και με άρνηση από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Εδώ που φθάσαμε, όμως, δεν χωρούν απλές, αστήρικτες και αθεμελίωτες αντιπολιτευτικές αρνήσεις ή τυπικές διαχειριστικές διακυβερνήσεις με το ελάχιστο δυνατό
πολιτικό κόστος.

Η εποχή της φλύαρης πολιτικής τάξης
τελείωσε. Την πληρώσαμε ακριβά όλα τα προηγούμενα χρόνια και η διαιώνισή της δεν αντέχεται πλέον. Εύκολες και ανέξοδες επιλογές δεν υπάρχουν. Με κολπάκια δεν κυβερνάται πια η χώρα. Θέλει σχέδιο, συνέχεια, συνέπεια και αποφάσεις. Οφείλουν όλοι να το αντιληφθούν και αναλόγως να προσαρμοσθούν" γράφει ο Αντώνης Καρακούσης στο σημερινό ΒΗΜΑ (22-6-2010). Και τις εξυπνάδες στα χωριά τους και στις παρέες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: