Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Άλλο και τούτο

Όταν δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το νόμο συστήνουμε ειδική ομάδα για την προστασία των ανηλίκων, κατά την από αρχαιοτάτων ετών γνωστή μέθοδο σύμφωνα με την οποία όταν δεν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα ή δεν μπορούμε συστήνουμε μια επιτροπή.

"Η ομάδα θα λειτουργήσει άμεσα μέσω συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς προστασίας των ανηλίκων, ενώ παράλληλα έργο της θα είναι η πιστή εφαρμογή των διατάξεων και νόμων που στόχο έχουν να προστατεύσουν τη ζωή και τις δραστηριότητες των νέων" λέει η σχετική ανακοίνωση.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που κάνει σήμερα μη πιστή την τήρηση του νόμου; Το ότι τα αρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με την εφαρμογή του δεν υπάγονται σε ειδική ομάδα; Μήπως σας θυμίζει άραγε τις κατά καιρούς καμπάνιες της τροχαίας ότι αυτή την εβδομάδα π.χ. θα γίνεται έλεγχος για τις ζώνες ενώ τα μηχανάκια που θα κυκλοφορούν με κομμένες εξατμίσεις δεν θα ελέγχονται;...

"Αφορμή", συνεχίζει η ίδια δήλωση, "της κίνησης αυτής στάθηκε ο θάνατος μίας 16χρονης από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο".

Ο αρμόδιος εξαγγέλων υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Η προστασία των ανηλίκων και ο ρόλος της Πολιτείας και των αστυνομικών υπηρεσιών πρέπει να προσεγγίζει και να ακουμπά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παράνομη παιδική εργασία, με τη λεκτική και σωματική κακοποίηση ανηλίκων όχι μόνο από τρίτους, αλλά και από το σχολικό περιβάλλον ή από την ίδια την οικογένεια».

Αφού δεν μπορούμε να ελέξουμε τον κάθε αλητήριο που κάνει ότι του γουστάρει σε βάρος του ΚΑΘΕ ανυποψίαστου, του ΚΑΘΕ αδύναμου πολίτη, συστήνουμε μια επιτροπή να μελετήσει το πρόβλημα, μια ομάδα να εφαρμόσει το ... νόμο και ότι άλλο κάνει τζάρτζαλο για να μας παίξουν τα κανάλια και να μας γράψουν οι φυλλάδες των αυλοκολάκων.

Γιατί δεν βάζει τους ήδη άγρυπνους φρουρούς του να μαγκώσουν τον αλητήριο που πότισε μπόμπες την 16-χρονη που πέθανε; Πώς έδωσε αλκοόλ σε 16-χρονη; Γιατί δεν μαγκώνει τους νταήδες που φοβερίζουν και δέρνουν τα πιτσιρίκια για να τους αρπάξουν τα χαρτιλίκια και τα κινητά αλλά θέλει σύσταση ομάδας;  Γιατί δεν στέλνει τους χωροφύλακες έξω από τα σχολεία που στήνονται διάφοροι εξωσχολικοί; Γιατί αφήνει τα μπαρ να ανοίγουν δίπλα από τα σχολικά συγκροτήματα; Θέλουν σύσταση ειδικής ομάδας όλα αυτά;

Και μετά έχει άδικο ο ΚΥΡ που υποστηρίζει ότι μόνο το πάρκινγκ είναι παράνομη πράξη στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: