Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Πληροφορίες

Η Ολλανδική εταιρεία TomTom που πουλάει μηχανάκια GPS, λέει η είδηση, ζήτησε συγγνώμη γιατί πούλησε δεδομένα από τις διαδρομές των χρηστών της στην αστυνομία!
Γιατί το έκανε; Για να ισοσκελίσει τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου της χρονιάς και να ενισχύσει την κερδοφορία της μέσω συγκεκριμένων ενεργειών, όπως η συγκεκριμένη πώληση κυκλοφοριακών δεδομένων χρηστών των GPS συσκευών της σε.... κυβερνήσεις.

Η ολλανδική εφημερίδαAlgemeen Dagblad, αποκάλυψε πως η αστυνομία της χώρας απέκτησε αυτά τα δεδομένα και τα χρησιμοποίησε για να στήσει ραντάρ ταχύτητας σε συγκεκριμένα σημεία, βάσει των αναλύσεων που έκανε.

Ο CEO της TomTom, Harold Goddijn αμύνθηκε της κίνησης αυτής, λέγοντας πως είχαν... αγαθές προθέσεις και στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει στο να βελτιωθούν και να αποσυμφορηθούν τα οδικά δίκτυα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Goddijn απέστειλε σε επιστολή προς τους κατόχους των συσκευών και αφού παραδέχτηκε το λάθος του, σημείωσε πως θα εξετάσουν εάν αυτή η χρήση των δεδομένων που διέθεσαν μπορεί να επιτραπεί.

Ο Goddijn προσέθεσε πως η συλλογή των στοιχείων έγινε ανώνυμα και οι χρήστες έχουν την επιλογή εάν θέλουν να συμμετέχουν ή όχι και ανά πάσα στιγμή μπορούν να την απενεργοποιήσουν. "Τα δεδομένα αυτά που συλλέγονται ανώνυμα, χρησιμοποιούνται ώστε να βοηθηθούν οι οδηγοί των οχημάτων στο να καθοδηγηθούν από τις συσκευές μέσω της πιο γρήγορης διαδρομής, όπως επίσης και να καταστήσουν τους δρόμους πιο ασφαλείς και με λιγότερα μποτιλιαρίσματα", πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη πράξη επαναφέρει το ερώτημα σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών πληροφοριών από ανθρώπους που κινούνται με μόνο στόχο το προσωπικό τους κέρδος. Φοβούμαστε ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του προβλήματος. Η πληροφορία και χρήμα είναι αλλά και στα χέρια ανθρώπων αδίστακτων γίνεται επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: