Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ολίγον έγκυος

Το λεκτικό της απόφασης:

Για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Αχιλλέα Μπέου.

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Για την Καβάλα και τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη:

1 . Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του Χρυσόστομου Ψωμιάδη.

2. Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Καβάλα. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Καβάλα την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.

Τι σημαόνουν όλα αυτά; Ολική ανατροπή στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αφού ανέτρεψε την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ κι έτσι οι δύο ομάδες δεν υποβιβάζονται, αλλά τιμωρούνται με αφαίρεση 10 και 8 βαθμών, αντίστοιχα, από το νέο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν.

Όμως το ολίγον έγκυος και η ιστορία με τα δίδυμα … ξαδέρφια δεν πιάνει στους «κουτόφραγκους» γι’ αυτό και η UEFA τιμώρησε την ομάδα της Θεσσαλίας με πενταετή αποκλεισμό για τρεις φορές από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

1 σχόλιο:

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Μαλλον, όντως, δεν είναι τόσο κουτόφραγκοι, όσο εμείς τους νομίζουμε. Την καλημέρα μου.