Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Κούνια που τους κούναγε

Ο Σαµαράς τους είχε διορίσει. Τους άφησε απλήρωτους κάνα χρόνο μέχρι την παράδοση του υπουργείου Πολιτισμού στον Γερουλάνο. Στη συνέχεια αυτός έκανε άλλον ένα χρόνο και φτάσαμε στο λουκέτο της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους για µερικές ώρες.
"Να την κλείσουν,να την κλείσουν. Και γιατί, παρακαλώ, να µην την κλείσουν; Είµαστε η κοινωνία που άκουσε – χωρίς να βάλει τα γέλια – τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι θα µπορούσε να εξαφανίσει το έλλειµµα σε µερικούς µήνες, αν τον κάναµε πρωθυπουργό. Και θα βάλουµε τα κλάµατα για την ταλαιπωρία των τουριστών και τον διεθνή διασυρµό µας;

Είµαστε η κοινωνία τού «λεφτά υπάρχουν», η κοινωνία τού «πού πήγαν τα λεφτά;», η κοινωνία τού «φέρτε πίσω τα κλεµµένα». Είµαστε όλα αυτά και το καθένα ξεχωριστά. Και περιµένουν οι κινέζοι επενδυτές να βγάλουν και λεφτά από πάνω µ’ εµάς. Κούνια που τους κούναγε..." γράφει ο Τζανάκης στα σημερινά ΝΕΑ.

4 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Ο Τζανάκης είναι βαθιά νυχτωμένος...ο Σαμαράς δεν μας διόρισε, απλά μας έκανε παράταση στην σύμβαση για 2 ακόμα χρόνια. Ο άνθρωπος αντι να μας πετάξει στο δρόμο όπως έγινε με τα τους υπόλοιπους, μας κράτησε! Είμαστε οι συμβασιουχοι του 1995-96-97 του ΥΠΠΟ με συνεχόμενες συμβάσεις. Μπήκανε 25 χρονών στην δουλειά και είμαστε 40, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε τώρα; Βλέπεις ακόμα με ποιο πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση πρωτοκάναμε σύμβαση!! Να μην τα αντιγράφεται αλλά να τα ψαχουλεύεται
τα πραγματα.

Ι.Σ. είπε...

Λυπάμαι γιατί αν είναι έτσι που λέτε έπεσα θύμα του Τζανάκη.
Παρόλα αυτά ο Τζανάκης έγραψε και για κάτι άλλο που εγώ παρέλιψα. Κάνανε προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων χωρίς να φροντίζουν την εξασφάλιση των πληρωμών και αυτό επίσης είναι αλητεία σε βάρος των εργαζομένων.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Αγαπητέ φίλε εγώ ειμαι απο τους τυχερούς της Ιστορίας αυτής μιας και δικαιωθηκα μετά απο 16 χρόνια προσφυγών απο το ΑΣΕΠ. Όμως ξέρω τι πέρασα, μάλιστα σε αυτήν την δουλειά μπήκα όχι επειδή δεν εύρισκα άλλη τότε, αλλά επειδή μου άρεσε. Οι εκθέσεις για μένα αλλά και για άλλους τρακόσιους γράφουν απαραίτητος, πως γίνεται τότε ένας απαραίτητος να μην πληρώνεται αλλά να του τα χρωστάνε; Πληρώνομαι κάθε 4-6 μήνες επειδή λέει πρέπει να με ελέγξει ο επίτροπος, βέβαια κανείς δεν με ρώτησε που βρίσκω τα λεφτά να πληρώνω ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΝΕΡΟ-και να ζω τα τρια μου παιδιά.
Κι κάτι ακόμα μας συνδέουν με τους υπαλλήλους των ΟΤΑ αλλά δυστυχώς δεν έχουμε καμιά σχέση εμείς εκτελούμε έργο, μάθε και πόσα παίρνω για να το πείτε δυνατά 880Ε με τρία παιδιά και 16 χρόνια προυπηρεσία!!
Ευχαριστώ και συγνωμη αν σας κούρασα!

Ι.Σ. είπε...

Δεν ξέρω αν βγήκε κάτι άλλο από την ανάρτηση αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους για κανένα λόγο. Ούτε και να "παίζουν" στην πλάτη τους.
Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου βγήκε κάτι αντίθετο.