Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Παλικαριές

Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιζε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με την τάδε ομάδα από την δείνα ευρωπαϊκή χώρα στον επαναληπτικό αγώνα για τα προκριματικά κάποιου ευρωπαϊκού τουρνουά (επίσημου θεσμού) ποδοσφαίρου. Στον πρώτο αγώνα στην έδρα της φιλοξενούμενης είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός με 2-0 και ο αγώνας ήταν μάλλον τυπική διαδικασία πρόκρισης για τον Ολυμπιακό. Πραγματικά και στο παιχνίδι αυτό ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 2-0 πάλι.
Το πρόβλημα που θέλω να θίξω είναι το εξής: Γιατί οι «φίλαθλοι» ή εν πάση περιπτώσει μερικοί «φίλαθλοι» του Ολυμπιακού προπηλάκισαν τους μερικές δεκάδες φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας που ήρθαν στο Καραϊσκάκη να δουν την ομάδα τους;
Τα ίδια και απαράλλακτα με μερικούς «φιλάθλους» του ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει στο εξωτερικό τους φιλοξενούμενους 2-1.
«Οι ίδιοι ανεγκέφαλοι» έγραψαν οι άλλοι «ανεγκέφαλοι» της έγχρωμης «αθλητικής» δημοσιογραφίας. Τι λέτε καλέ; Τους αλητάμπουρες ανεγκέφαλους; Τους βάρβαρους φιλάθλους; Τους ηλίθιους τσογλαναράδες φίλους του αθλητισμού;
Δυστυχώς το κύκλωμα χρειάζεται νυστέρι αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το πάρει στα χέρι. Μια λύση θα ήταν να μην πηγαίνει κανείς σε τέτοια γήπεδα. Άντε όμως πείτε το στους ντοπαρισμένους… Η άλλη λύση: βαρύτατες, εξοντωτικές, ποινές στις ομάδες τέτοιων συλλόγων και καμία ειδική μεταχείριση στα οικονομικά τους. Άντε, πάλι, πείτε το στους πολιτικούς που μαζεύουν ψήφους από αυτή την καφρίλα… Τι μένει; Όχι στα γήπεδα των οποίων οι οπαδοί έχουν τέτοια συμπεριφορά, όχι σε καθέναν που ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές, όχι σ’ αυτούς που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Όχι τέλος σ’ αυτούς που θεωρούν τέτοια συμβάντα ήσσονος σημασίας και τα θάβουν ειδησεογραφικά ή τα περνάνε στα ψιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: