Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Υπάρχουν εξηγήσεις;

Τρελή η οικονομική κρίση. Η Αθήνα όμως είναι τόσο άδεια τον Αύγουστο που δεν την έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Οι αθηναίοι προφανώς σε διακοπές.

Τα επιδοτούμενα κλιματιστικά άλλαξαν σε υπερτριπλάσιο αριθμό από τον εκτιμώμενο. Τα αυτοκίνητα (κυρίως ακριβά τζιπ) προκειμένου να επωφεληθούν οι αγοραστές από τις μικρές φοροαπαλλαγές έκαναν την αγορά να πουλάει κατά 45% πάνω από το αναμενόμενο λένε οι σχετικές ειδήσεις των ημερών.

Αφορμή γι’ αυτά η ανάρτηση «Μειώνονται οι τιμές στα σχολικά είδη» του blogger «Ο κόσμος του αύριο», ο οποίος σημειώνει: « Όχι μη χαίρεστε. Δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αλλά στη Γαλλία. Όταν μια οικονομία λειτουργεί κανονικά μια κρίση (μείωση ζήτησης κ.λπ.) οδηγεί σε μείωση των τιμών αν φυσικά η χώρα δεν τυπώνει χρήμα. Στη χώρα μας όμως ο ανταγωνισμός είναι ανύπαρκτος. Όλοι κανονίζουν τις τιμές μεταξύ τους φτιάχνοντας άτυπα καρτέλ και όλα παραμένουν ακριβά».

Εδώ σε μας το πετρέλαιο πέφτει παγκοσμίως και η τιμή πώλησης της βενζίνης αυξάνεται! Πως συμβιβάζονται ρε παιδιά όλα τα παραπάνω;…

Δεν υπάρχουν σχόλια: