Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ναι μεν αλλά

Έμπαινε Χάρη μου, έμπαινε Χάρη μου
Έμπαινε, έμπαινε βρε παλικάρι μου.
Τραγουδούσε σε ανύποπτο χρόνο ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (για τον Χάρυ Κλιν).
Οι τρεις Χάρηδες, παίζει παραπέμποντας στις χάρητες, ο τίτλος του άρθρου του Β. Χιώτης σήμερα στο ΒΗΜΑ (10-11-09). Οι τρεις Χάρηδες κατονομάζονται και είναι: ο Χάρης Παμπούκης, ο Χάρης Καστανίδης και ο προσφάτως διορισθείς γενικός γραμματέας Χάρης Τσιόκας.
«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσιόκας είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και προφανώς ένας θεολόγος δεν είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει την εποπτεία των τηλεπικοινωνιών ή των αερομεταφορών της χώρας.
Όπως είναι πραγματικά ανεξήγητο με ποια κριτήρια επελέγη ο κ. Γρ. Τασούλας ως ο καταλληλότερος για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όταν ο ίδιος είναι πολιτικός μηχανικός. Εκτός και αν τον χρειάζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης για να «χτίσει» τη νέα δομή των διωκτικών αρχών...» γράφει ο Χιώτης.
«Τελικώς όλη η ιστορία με τα βιογραφικά και την αξιολόγησή τους έγινε για να γίνει γραμματέας ο Χάρης Τσιόκας!» σημειώνει.
«Είναι πια σαφές ότι οι υπουργοί θα κυβερνήσουν με τα πρόσωπα που επιλέγονται. Ας πάψουν λοιπόν να αναζητούν κολλητούς με ντοκτορά και ας αναζητήσουν τουλάχιστον κολλητούς με εντιμότητα.
Έτσι κι αλλιώς σ΄ αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχει ίχνος διαφάνειας. Δεν γνωρίζουμε πόσοι υπέβαλαν αίτηση για κάθε κρατική θέση. Δεν γνωρίζουμε από ποιους έγινε η πρώτη επιλογή και πώς επελέγησαν τελικώς εκείνοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί ως τώρα. Δεν έγιναν καν αυτές οι «προφορικές συνεντεύξεις» που θέσπισε ο Πρ. Παυλόπουλος και έσπευσε να καταργήσει ο Ι. Ραγκούσης.
Η νέα κυβέρνηση έπεισε μετά τις εκλογές 35.000 έλληνες πολίτες που έφαγαν τα νιάτα τους στις σπουδές να την εμπιστευθούν και να στείλουν τα βιογραφικά τους, για να την παρακολουθούν στη συνέχεια να προσλαμβάνει επιτελικά στελέχη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσλάμβαναν και οι προκάτοχοί της.
Είναι κωμικό το γεγονός να ανακοινώνεται το πλήρες βιογραφικό των πέντε γενικών γραμματέων που ανακοινώθηκαν χθες με αναλυτική αναφορά των σπουδών τους, αλλά να μην αναφέρεται το παραμικρό για τον κ. Χ. Τσιόκα, λες και είναι απόφοιτος Δημοτικού» επισημαίνεται στο άρθρο.
Τι να πει κανείς; Ένα είναι βέβαιο: αν αποδειχθεί ασυνεπής η διαδικασία επιλογής που ξεκίνησε με τους γραμματείς μπορεί αυτή να εξελιχθεί όχι μόνο σε επικοινωνιακό μπούμερανγκ για την κυβέρνηση αλλά και να δημιουργήσει χιλιάδες πολέμιους της. Η κοροϊδία δεν χωνεύεται εύκολα. Όλοι αυτοί που πίστεψαν τις εξαγγελίες και έκαναν αίτηση για τις θέσεις των γραμματέων, βλέποντας να υποσκελίζονται από ανθρώπους που το μόνο προσόν τους είναι η κομματική ταυτότητα θα γίνουν χλευαστές και πολέμιοι κάθε εξαγγελίας και νεωτερισμού από δω και πέρα. Και όχι άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: