Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Είναι καλό για να το αγνοήσουμε

Το αλιεύσαμε στο ΒΗΜΑ της 21-11-09. Δράστης ο Δ. Καστριώτης. Είναι"λίρα εκατό" για να αγνοηθεί. Τα καλά πρέπει να μην τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Πρέπει να τα μοιραζόμαστε με τους φίλους μας: η αρχή του blog. Στο ψητό:
"Ο Θεός, λένε, όταν μοίραζε χώρες στους λαούς ξέχασε τους Έλληνες Η διανομή τέλειωσε και είχαν μείνει ανέστιοι. Ακούγοντας το δικαιολογημένο παράπονό μας, ο Κύριος ένιωσε τύψεις και μας έδωσε το... εξοχικό του.

Στη συνέχεια, όμως, ο Παντοδύναμος έκανε άλλο λάθος. Θυμούμενος την πρώτη του παράλειψη, ενώ σε όλους τους λαούς έδωσε από δύο θετικές ιδιότητες, στους Έλληνες έδωσε τρεις: να είναι έξυπνοι, εργατικοί και να δουλεύουν στο Δημόσιο. Ο Γαβριήλ την ανθίστηκε τη δουλειά και του το επισήμανε. «Κύριε», του είπε, «αυτοί έχουν ένα θετικό παραπάνω, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός». Ο Θεός το αναγνώρισε, αλλά μη μπορώντας να πάρει τον λόγο του πίσω, διατήρησε μεν τις τρεις ιδιότητες, όρισε όμως κάθε Έλληνας να έχει μόνο δύο από τις τρεις. Από τότε, όσοι είναι έξυπνοι και δουλεύουν στο Δημόσιο δεν είναι εργατικοί, ενώ όσοι είναι εργατικοί και δουλεύουν στο Δημόσιο δεν είναι έξυπνοι".
Και το διεστραμμένο μαθηματικό μυαλό: Κύριε, κύριε... ξεχάσατε τον τρίτο συνδυασμό! Οι έξυπνοι κι οι εργατικοί είναι άραγε εκτός Δημοσίου; (Χο, χο!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: