Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη

Έλεγε ο Βίσμαρκ. Το θυμήθηκε ο Αντώνης Καρακούσης στο σημερινό ΒΗΜΑ (25-11-09).
Το γνωστό αυτό απόφθεγμα "αγνοήθηκε απολύτως από τους επιτελείς της νέας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και επιλογής γενικών και ειδικών γραμματέων με βιογραφικά σημειώματα εξελίσσεται σε παράσταση μόνο για πανεπιστημιακούς" γράφει.
Παρατηρεί ακόμα ότι "όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχολιάζουν ότι άλλο πράγμα η επιστημοσύνη και η μετάδοση της γνώσης και εντελώς διαφορετικό το μάνατζμεντ πολυπληθών και οικονομικά ισχυρών διοικητικών μονάδων, όπως τα υπουργεία και οι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις".
Πραγματικά πόσοι από αυτούς έχουν να επιδείξουν δάφνες στην αποτελεσματική διοίκηση;
"Oι πιο κακεντρεχείς μάλιστα δεν θα δίσταζαν να πουν ότι οι περισσότεροι των πανεπιστημιακών δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο, ότι συνήθως είναι χαοτικοί και ότι, όπως οι γιατροί, δεν δύνανται να λειτουργήσουν αποδοτικά πουθενά αλλού έξω από τα ιατρεία και τα γραφεία τους" επισημαίνεται.
Και για να μην είμαστε και εντελώς άδικοι ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξουν και θεαματικές επιτυχίες. Υπομονή θα χρειαστεί βεβαίως για να δούμε στην περίπτωση αν θα καταρριφθεί ο ισχυρισμός του Βίσμαρκ.

Ολόκληρο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: