Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Κριτήρια υπανάπτυξης

Όσο πιο υπανάπτυκτη είναι μια χώρα, τόσο πιο φιλόδοξα σχέδια κάνει. Διαβάσαμε στις σημερινές ειδήσεις (ΒΗΜΑ) ότι σε πρόγραμμα που έχει εκπονήσει το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών (Anaposta) 74 εκατομμύρια τούρκοι πολίτες θα έχουν, από την ημέρα της γέννησής τους, ένα δικό τους e-mail με 10 gigabyte αποθηκευτικό χώρο. Το αντάλλαγμα κατά την είδηση, ένα διά βίου φακέλωμά στα αρχεία του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών. «Στο δελτίο ταυτότητας κάθε παιδιού θα αναγράφεται από την ημέρα της γέννησής του μια διεύθυνση e-mail» ανέφερε στην εφημερίδα «Μπογκούν» ο Ταϊφούν Ατσαρέρ , επικεφαλής της τουρκικής Εποπτικής Αρχής Πληροφορικής.
Εδώ γελάνε! Εεε και λοιπόν;
Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υιοθετεί μια αρκετά συντηρητική πολιτική απέναντι στη χρήση του Διαδικτύου, εμποδίζοντας την πρόσβαση των πολιτών της σε ιστοτόπους όπως το ΥouΤube, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας, η οποία φιλτράρει κάθε είδηση που "περνάει τα σύνορα" του κινεζικό κυβερνοχώρου.
Μια άλλη είδηση που περιλαμβάνεται στο ίδιο άρθρο μας πληροφορεί για τη δημιουργία μιας τουρκικής μηχανής αναζήτησης που θα καλύπτει τις ανάγκες, όπως σημειώνεται, όχι μόνο των Τούρκων χρηστών του Διαδικτύου αλλά και όλου του μουσουλμανικού τόξου. Θα περιμένουμε με αγωνία …

Δεν υπάρχουν σχόλια: