Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο για τον Δαρβίνο

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης διοργανώνουν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 18:30, στο Κινηματοθέατρο REX, εκδήλωση με θέμα "Ας συμφιλιωθούμε με τον Δαρβίνο, ας συμφιλιωθούμε με τη φύση μας και με τη φύση".
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού του 2009 ως «Έτους Δαρβίνου», με αφορμή την έκδοση από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης του ομότιτλου βιβλίου του Καθηγητή Λευτέρη Ζούρου.
Ομιλητές θα είναι ο Γ. Πενθερουδάκης Γιώργος, βιολόγος, M.Sc., ο Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης και ο συγγραφέας Λευτέρης Ζούρος, ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης,αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Στις ομιλίες τους πρόκειται να αναφερθούνγια την ερμηνευτική ισχύ της εξελικτικής θεωρίας, τα κατά καιρούς αντι-εξελικτικά επιχειρήματα, τη θέση της βιολογίας στο σημερινό οικοδόμημα των επιστημών, τη σημασία που έχει η αποδοχή και η κατανόηση της εξελικτικής καταγωγής μας ως δύναμη αυτογνωσίας, ταπεινοφροσύνης και συνυπευθυνότητας μπροστά στο μέλλον του πλανήτη μας, καθώς και για τη θέση που έχει η εξελικτική θεωρία, αλλά και η ίδια η βιολογία, στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: