Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Κουτουπώματα

Η ιστορία με την γκάφα Κουτούπη μόνο υπηρεσία μπορεί να προσφέρει σ' αυτόν τον τόπο, υποστηρίζει ο Παπαχρήστος στα σημερινά ΝΕΑ.
Δυστυχώς υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι στα διάφορα δημόσια πόστα και ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι που να υπηρετούν ακόμα ή και να διοριστούν στο μέλλον. Πώς να το κάνουμε, ένας άνθρωπος που δηλώνει όμως δημόσια (από τις ιστοσελίδες του στο facebook): ελάτε να φάμε, να κονομίσουμε, να... να... να... από το δημόσιο ταμείο και μετά ζητάει να καταλάβει δημόσιο αξίωμα ακόμα κι αν είναι αφελής δεν μπορεί να κάνει γι' αυτο, όποιο κι αν είναι το βιογραφικό του.
Και "είναι κρίμα", γράφει ο Παπαχρήστος, "να ακυρωθεί η προσπάθεια για την επικράτηση- ή την επιβολή- της αξιοκρατίας στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού εξ αιτίας ενός φιάσκου, όπως αυτό με τον ειδικό γραμματέα για τις ΔΕΚΟ. Και είναι και άδικο να δυσφημείται μια πραγματικά πρωτοποριακή για την Ελλάδα διαδικασία επειδή κάποιος είδε αυτό το μοντέλο στελέχωσης ως ευκαιρία 'να κονομήσει' ".
Για το ίδιο θέμα ο Μανδραβέλης στη σημερινή Καθημερινή γράφει μεταξύ άλλων: "Δύο συμπεράσματα συνάγονται από την τοποθέτηση και την παύση του ειδικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Το πρώτο είναι ότι παρά τις ειρωνείες, οι πολιτικές πεποιθήσεις εκείνων που επελέγησαν από τη διαβόητη διαδικασία των βιογραφικών δεν έπαιξαν ρόλο. Τουλάχιστον όχι σε όλες τις περιπτώσεις. Το δεύτερο είναι ότι οι «φίλοι» του Facebook δεν είναι και τόσο φίλοι".
Στην ιστοσελίδα του flash επίσης στο σχόλιο του Ι.Στ. με τίτλο "κουτοπόνηροι..." αναφέρεται στο ίδιο θέμα. Επισημαίνεται: "
Καλά τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα ντοκτορά. Απαραίτητα για γιάπηδες και τεχνοκράτες. Όμως η πολιτική δεν είναι πεδίο άσκησης επαγγελματιών και ιδίως εκείνων που μαζί με το πλούσιο βιογραφικό περιφέρουν τον κυνισμό ή την άγνοια τους. Ο φέρελπις να καταλάβει μια πολιτική θέση, πρέπει να διαθέτει και κοινωνική αντίληψη. Πρέπει να κατέχει και αυτό που έτσι κι αλλιώς ορίζει την πολιτική, δηλαδή την τέχνη του εφικτού. Ευτυχώς τον Κουτούπη τον έδιωξαν νωρίς…".


Δεν υπάρχουν σχόλια: