Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η κόλαση είναι η άλλοι

Συμπεριφορές
Συμπεριφορά 1
Παρατηρώ, καιρούς τώρα, ορισμένους «επίσημους», δηλαδή δημάρχους, βουλευτές, προέδρους και το σχετικό κακό συναπάντημα, να βρίσκονται σε δημόσιες εκδηλώσεις (συναυλίες, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης να συζητούν αγνοώντας τα δρώμενα, τους ανθρώπους που μοχθούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και το κοινό που βλέπει. Το ξέρουμε γιατί παρευρίσκονται σε τέτοιες εκδηλώσεις, το ξέρουμε ότι είναι οι περισσότεροί τους άξεστοι αλλά ούτε τα προσχήματα;

Συμπεριφορά 2
Καλεί κάποιος βαρύς και ασήκωτος δήμαρχος ένα μεγάλο σχήμα που έχει δουλέψει περισσότερο από ένα χρόνο για να παρουσιάσει μια παράσταση με οπερέτες. Το σχήμα αποτελείται από λυρικούς καλλιτέχνες επαγγελματίες, εθελοντές όμως που προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους, πλαισιώνονται δε από άλλους σοβαρούς ανθρώπους, γιατρούς, καθηγητές κ.α. που επίσης προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί. Όλοι αυτοί μαζί και μια ορχήστρα επαγγελματιών μουσικών, που επίσης δεν αμείβονται, δέχονται να προσφέρουν μετακινούμενοι στο δήμο σου τις υπηρεσίες τους και να γεμίσει τις καλοκαιρινές «πολιτιστικές» δραστηριότητες του δήμου σου (μπητς πάρτι και ελάτε να φάμε). Δέκα άτομα στους θεατές 40 στη σκηνή. Ο δήμαρχος απών. Το δημοτικό συμβούλιο: ουδείς, ουδεμία, ουδέν. Απέναντι από τη σκηνή σερβίρονται σουβλάκια: δεν υπάρχει καρέκλα ελεύθερη. Ντροπή σε όλους τους.

Συμπεριφορά 3
Μια κοπελίτσα 19-20 χρονών, ανιψιά του δημάρχου, ανεβαίνει στη σκηνή και απευθυνόμενη σε ανθρώπους 50-65 ετών που έχουν κάνει καριέρες λαμπρές με μόχθο, ιδρώτα και σκληρές εξετάσεις, να τους πει ότι "νοιώθει μεγάλη τιμή" και ότι "ο δήμαρχος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί". Αυτό της έλλειπε να πει ότι είναι με τον βουλευτή στο πανηγύρι και πίνουνε ρακές...

Συμπεριφορά 4
Πώς γίνεται σ' αυτή τη χώρα να είναι μπάχαλο τα πάντα και όλοι να κάνουν άψογα τη δουλειά τους, υπάρχει κανείς να μας το εξηγήσει; Πεθαίνει ο ένας στο νοσοκομείο, κανείς όμως δεν έχει ευθύνη, όλοι κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Η δημόσια διοίκηση καταρρέει όμως όλοι κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Οι φυλακές είναι ξέφραγο αμπέλι, όμως όλοι κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Οι αρχές έχουνε πέσει στα λάδια με το κεφάλι και στη διαφθορά, όμως κάνουν άψογα τη δουλειά τους κλπ κλπ κλπ Η θρασύτητά τους δεν έχει όρια: Ότι κι αν γίνει οι όποιοι "αρμόδιοι", "υπεύθυνοι" και λοιποί συγγενείς, με θράσος και από την τηλεόραση προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα δίδυμα ξαδέλφια που είδαμε είναι ένα εντελώς φυσιολογικό συμβάν και ότι αυτοί έκαναν άψογα τη δουλειά τους.

Σ’ αυτή τη χώρα που «του Γκιαούρη το γινάτι κρατάει τρεις μέρες», φαίνεται ότι η κόλαση είναι οι άλλοι. Καλά να πάθουμε αφού «κατά τον αγά είναι και το πεσκέσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: