Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κακό της «κεφαλής» τους

Πάρα πάρα πολύ σπάνια γίνονται πράγματα για πρώτη φορά σ’ αυτή τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Και δεν συζητάμε για την καινοτομία, αυτή έχει αποδράσει προ πολλού απ’ αυτά τα χώματα.
Αν υπάρχουν μερικοί ψύχραιμοι στον Συνασπισμό σίγουρα μεταξύ τους βρίσκεται και ο Κουβέλης. Ο Κουβέλης όμως δεν είναι μάπετ σόου.
«Για να παρακολουθήσει κάποιος τα τεκταινόμενα εντός Συνασπισμού πρέπει να έχει εκπαιδευθεί με την ανάγνωση πολυπρόσωπων μυθιστορημάτων» γράφει η Λ. Κέζα στο σημερινό «Βήμα». Αδιέξοδες σχέσεις, πάθη, ιστορίες άλλοτε πικρές και άλλοτε εύθυμες.
Τα «παιδιά» της Καλλιθέας έπαιξαν με τον Κουβέλη. Κακό της «κεφαλής» τους.
«Στον Συνασπισμό βλέπουν μόνο όσα τους χωρίζουν, όχι όσα θα μπορούσαν να τους ενώσουν. Πρόκειται για μια δυσλειτουργική οικογένεια που διαλύεται χωρίς οι γονείς να παίρνουν απόφαση για διαζύγιο. Ο κ. Κουβέλης ξέρει ως δικηγόρος από διαζύγια, ξέρει την αξία του ΣΥΝ-αινετικού. Μάλλον όμως θα το πάνε σε αντιδικία, για να χωρίσουν τα υπάρχοντα: δεν έχουν βάζα και μαχαιροπίρουνα. Έχουν όμως κρατική επιχορήγηση, έδρες στο Σύνταγμα και στις Βρυξέλλες. Αυτά τους κρατούν υπό την ίδια σκέπη. Το επερχόμενο συνέδριο προσφέρεται για έναν θεαματικό καβγά, από αυτούς που σφραγίζουν το τέλος μιας σχέσης. Άραγε είναι ικανοί για γενναίες αποφάσεις;» καταλήγει η Κέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: