Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Χαίρε Τάσο Καρατάσο

Ποιος θα καθίσει στο σκαμνί; Κανείς! "Ούτε για τη Siemens ούτε για το Βατοπέδι ούτε για τα οµόλογα... Και δεν θα καθίσουν στο σκαµνί επειδή όσοι υποδύονται σήµερα τους «Αρχαγγέλους της Κάθαρσης» προνόησαν χθες να τους εξασφαλίσουν διά του Συντάγµατος ένα προκλητικό καθεστώς ασυλίας", γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ.

Τότε προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός; Μήπως υπάρχει οδός τιμωρίας των ενόχων; Η απάντηση είναι όχι. Μήπως όμως δεν το γνωρίζουν όσοι φωνάζουν; Ασφαλώς το γνωρίζουν κατά τον αρθρογράφο. Τότε μήπως μπορούν να κάνουν κάτι άλλο; "Δεν µπορούν. Και τότε γιατί κοροϊδεύουν την κοινωνία; Διότι θέλουν να µας πουν ότι αυτοί µεν θα ικανοποιήσουν το δηµόσιο αίσθηµα παραπέµποντας τους πρώην συναδέλφους τους αλλά θα τους απαλλάξουν λόγω παραγραφής οι δικαστές.

Κουτοπόνηρο και θρασύδειλο. Διότι οι δικαστές δεν έχουν καµία ευθύνη για την ασυλία των πρώην υπουργών. Απλώς θα εφαρµόσουν το Σύνταγµα, όπως έχουν υποχρέωση. Και το Σύνταγµα το έχουν φτιάξει οι πρώην υπουργοί. Θέλω να ελπίζω ότι ο έλληνας πολίτης δεν θα πέσει θύµα της εξαπάτησης. Κι ότι θα αντικρύσει κατάµατα την πραγµατικότητα χωρίς υπεκφυγές και προσχήµατα" σημειώνει.
Όμως η στάση του κυρίου Τάσου νομίζουμε δεν φανερώνει άνθρωπο με στοιχειώδη νοημοσύνη. Και επειδή η έξωθεν καλή μαρτυρία για τον τέως υπουργό δεν αποδεικνύει κάτι τέτοιο, γι' αυτό εκλαμβάνεται ως άκρως προκλητική.
Δε σου φαίνεται λίγο προκλητικό να βγαίνεις και να ομολογείς την κουτσουκέλα, κύριε Τάσο μας;...
Είπαμε αλλά όχι κι έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: