Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Το ταλέντο και το μεράκι δεν κρύβονται

Το ταλέντο είναι άγγιγμα του Θεού στους ανθρώπους. Χτυπάει ο Μότσαρτ ένα πλήκτρο στο πιάνο και γυρίζει το κεφάλι προς τα κει όλη η πλατεία. Σηκώνει ο Πικάσο ένα ψαροκόκαλο και το στήνει στον τοίχο και όλοι στρέφονται προς τα κει παρατηρώντας με θαυμασμό.
Ο μερακλής πάλι είναι μια άλλη περίπτωση. Ό,τι κάνει εκτός από την προσωπική του σφραγίδα είναι ραφιναρισμένο. Έχει αισθητική και άποψη. Είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Πολλές φορές παρά την ταπεινότητα των υλικών και των μέσων δίνει στίγμα και καταθέτει το δικό του σχόλιο.
Τα Χριστούγεννα λέμε είναι γιορτή της πόλης, το Πάσχα του χωριού. Η πόλη τα Χριστούγεννα είναι στολισμένη όχι μόνο από το δήμο αλλά και από τους καταστηματάρχες. Άλλοτε με καλή αισθητική και άλλοτε με λιγότερο οι μαγαζάτορες συμμετέχουν με τον στολισμό των καταστημάτων τους στις μεγάλες γιορτές των ημερών.
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δήμαρχοι θέλοντας να συμβάλλουν περισσότερο στο γιορταστικό κλίμα των πόλεών τους προκηρύσσουν και διαγωνισμό βιτρίνας παροτρύνοντας τους μαγαζάτορες σε μια ευγενή άμιλλα υπέρ βεβαίως της αισθητικής των πόλεών τους.
Αν φέτος γινόταν διαγωνισμός βιτρίνας στον Άγιο Νικόλαο η επιτροπή για το πρώτο βραβείο θα είχε πολύ εύκολο έργο. Η κυρία Μαρία Καρτέρη-Σιγανού παμψηφεί θα κατακτούσε το πρώτο βραβείο χωρίς να προβληματίσει καθόλου την επιτροπή.
Με πολύ μεράκι, υψηλή αισθητική αλλά και με αρκετή δουλειά δημιούργησε στη βιτρίνα του βιβλιοχαρτοπωλείου "Πολύπλευρο" μια καταπληκτική σύνθεση σχετική με την οικονομική κρίση που μας δοκιμάζει στο πνεύμα των γιορτών. Απελπισμένοι επαγγελματίες, ΔΝΤ, τζόγος κ.α. περιλαμβάνονται στο "δοκίμιο" της βιτρίνας του καταστήματός της.
Αξίζει τον κόπο να περάσετε από το "Πολύπλευρο" για να θαυμάσετε τη σύνθεση. Θερμά συγχαρητήρια για τη βιτρίνα με άποψη της κυρίας Καρτέρη-Σιγανού, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάρτησε στη σύνθεση και τα ονόματα των συνεργατών της στην προσπάθειά της αυτή που είναι: Κωστής Λιουδάκης, Μανώλης Σωρός και ο μικρός Ιωάννης Σιγανός.
Ο βήχας και ο παράς λέει ο λαός δεν κρύβονται. Ούτε το ταλέντο, το μεράκι και η καλαισθησία ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: