Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Φιλίες πολιτικών

Η Ιστορία διδάσκει ότι δεν ... διδασκόμαστε τίποτα απ' αυτήν, είχε πεί ο Έγκελς. Πραγματικά τι μας θυμίζει η διαγραφή του Παπαχρήστου; Τον Κλείτο που έσωσε την ζωή του Αλέξανδρου στον Γρανικό και ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Μακεδόνα στρατηλάτη στη Σαμαρκάνδη.

Η πλάκα είναι ότι ο πατέρας του Βαγγέλη Παπαχρήστου, Καλλίμαχος, δάσκαλος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε αποπεμφθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1983. Γιατί; Διότι διεκδίκησε τον λόγο για να... απαντήσει στον Ανδρέα.


Τον Βαγγέλη, τον απέπεµψε ο Γιώργος γιατί καταψήφισε το πολυνοµοσχέδιο. Ετσι διεκόπη µια "βαθιά φιλία" ελάτε τώρα ... ας αφήσουμε τα αστεία. Φιλίες πολιτικών θυμίζουν τα ανέκδοτα με τον Τοτό.

Για την ιστορία ο Παπαχρήστος ήταν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Γιώργου την περίοδο της αντιπολίτευσης. Κολλητός, πώς το λένε; Και ήταν από τους λίγους ανθρώπους στους οποίους βασίστηκε ο Γιώργος για να κερδίσει την εσωκοµµατική µάχη το 2007. Σήµερα είναι εκτός και απέναντι. Αλλά αυτές τις ανατροπές τις έχει η πολιτική... γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα σημερινά ΝΕΑ.

Αστεία πράματα. Αυτοί δεν έχουν μπέσα ούτε μεταξύ φίλων θα έχουν με τους άλλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: