Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Τι είπε ο Πρόεδρος;

Στα ΝΕΑ (15-9-09) δημοσιεύτηκε η είδηση σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος Ομπάμα σε 15-χρονο μαθητή που του υπέβαλλε την ερώτηση: «τι πρέπει να κάνει κανείς για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ»;
Εμείς εδώ που ξέρουμε … θα του λέγαμε «να προσέχει τις συναναστροφές του». Ο Πρόεδρος όμως –τι Πρόεδρος θα ήταν αν έλεγε αυτά που θεωρούμε εμείς αυτονόητα- είχε την εξής άποψη:
«Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα όλοι εδώ να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν στέλνετε μηνύματα στο Facebook, γιατί στην εποχή του YouTube, ό,τι και να κάνετε ό,τι και να γράφετε μπορεί κάποιος να το ανασύρει αργότερα. Και όταν είστε νέοι, κάνετε λάθη και ορισμένες ανοησίες. Και έχω ακούσει πολλούς νέους ανθρώπους, να στέλνουν διάφορα στο Facebook και μετά ξαφνικά να υποβάλουν αίτηση εργασίας και κάποιος να αρχίζει να ψάχνει».
Πραγματικά σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ «μια έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο από την εταιρία careerbuilder. com αποκάλυψε ότι το 45% των εργοδοτών ανατρέχουν στις ιστοσελίδες κοινωνικών επαφών για βρουν στοιχεία των υποψηφίων υπαλλήλων τους». Στο ίδιο δημοσίευμα προστίθεται ακόμα ότι «ο Λευκός Οίκος επί προέδρου Ομπάμα, συχνά, χρησιμοποιεί το Facebook, το Twitter και άλλους τόπους κοινωνικών επαφών του διαδικτύου για να παρακάμπτει τα μέσα ενημέρωσης και να επικοινωνεί απευθείας με τους Αμερικανούς».
Προσοχή λοιπόν εκτός από τις κακές συναναστροφές και στο τι αναρτάτε στο διαδίκτυο. Παραφράζοντας το γνωστό scripta manet θα λέγαμε σήμερα τα χρόνια περνούν όμως οι αναρτήσεις μένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: