Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Προβλήματα

Συχνότατα αναφερόμαστε στις ... γλώσσες. Άλλη του διπλωμάτη, άλλη του συνδικαλιστή, άλλη του πολιτικού, άλλη του καλλιτέχνη, άλλη του επιστήμονα και πάει λέγοντας.

Με τις εκλογές τώρα διαπιστώνουμε ακόμα ότι άλλα τα προβλήματα των πολιτών και άλλα των δημοσιογράφων. Άλλα των πολιτών και άλλα των πολιτικών. Άλλα των πολιτικών και άλλα των δημοσιογράφων. Και όμως όλοι τους υποτίθεται ασχολούνται με το ίδιο πράγμα...

Οφείλεται άραγε στο ότι δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα; Ότι δεν χρησιμοποιούν τον ίδιο κώδικα επικοινωνίας; Δηλαδή η κάθε τάξη "ζει στην κοσμάρα της"; Ας μην υπερβάλουμε. Σε κάποιες περιπτώσεις πολιτικοί και δημοσιογράφοι τα βρίσκουν. Με τους άλλους είναι το μέγα πρόβλημα.

Βεβαίως και άλλη η δουλειά του ναύτη από εκείνην του καντηλανάφτη... Η κάθε ομάδα έχει το δικό της ρόλο. Οι πολιτικοί υποτίθεται ότι έχουν σκοπό την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Και οι δημοσιογράφοι συμβάλλουν στην ανάδειξή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να προτείνουν και εφικτές λύσεις.

Μήπως όμως για λόγους που υποκρύπτουν ιδιοτέλεια οι μεν και οι δε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; Μήπως η γυρισμένη πλάτη στις εφημερίδες, στις τηλεοράσεις, στους υποψήφιους βουλευτές και η ενδεχόμενη επανάληψη του φαινομένου της αποχής, όπως έγινε στις ευρωεκλογές, των πολιτών να είναι ένδειξη ότι το έπιασαν το υπονοούμενο οι τελευταίοι;

Ίσως έρθει η ώρα κάποτε να καταλάβουμε όλοι μας πως ο γάιδαρος όσο και καλή θέληση να έχουμε δεν μπορεί να πετάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: