Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Με το κιλό;

Οι προεκλογικές περίοδοι έχουν πάντα πολλά μικρά και μεγάλα απρόοπτα. Γκάφες, υπερβολές, υποσχέσεις, περιστατικά, ατυχήματα και «ατυχήματα», εκπλήξεις κ.α.

Η προοπτική της εξουσίας και οι διάφορες σκοπιμότητες στην πολιτική πάρα πολλές φορές βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις διαπροσωπικές σχέσεις και την καλή συμπεριφορά, όπως νοείται αυτή από τους κοινούς θνητούς.

Στα ψηφοδέλτια τα ζύγια αποτελούνται από «τους ψήφους που φέρνεις». Ααα, στην περίπτωση των στελεχών πρώτης γραμμής και η βαρύτητα του ίσκιου τους. Όταν η σκιά που ρίχνεις είναι βαρύτερη της αρχηγικής τότε καλά θα κάνεις να είσαι πιο προσεκτικός. Τα χαλιά που θα πατάς πρόσεχε γιατί μπορεί κάποιος να τα τραβάει…

«Το ζητούμενο δεν είναι να βγάλουμε έναν πρωθυπουργό», γράφει ο Πρετεντέρης στο Βήμα (12-9-09) για τις προσεχείς εκλογές, «το ζητούμενο είναι να αναδειχθεί στην εξουσία μια παράταξη με αρχές, με αξίες, με ιστορία, με σχέδιο και με εύρος κοινωνικών ερεισμάτων. Σε αυτήν ακριβώς την προοπτική, κάθε μορφής αποκλεισμός λειτουργεί αρνητικά». Και βέβαια η παρατήρηση δεν ισχύει μόνο για τις προσεχείς εκλογές. Αλλοίμονο αν όλα τα μετράγαμε με τον πήχη και τα δράμια.

Σχετικά: «Πόσες ψήφους έχει ο Σημίτης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: