Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Τα σύκα σκάφη

Δεν χρειάζεται κανείς ειδικές ικανότητες για να διακρίνει τα αδιέξοδα σε πάρα πολλούς τομείς στη χώρα μας. Καθημερινότητα, παιδεία, υγεία, δημόσια διοίκηση, συντάξεις, οικονομία κ.ο.κ. Ακόμα και στη Βουλή η οποία επί των ημερών μας στεγάζει την ισχυρότερη συντεχνία της χώρας.
Η χώρα χρειάζεται ιδέες και τόλμη, λένε όσοι μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Οι άλλοι θέλουν … κράτος. «Χρειάζεται εκείνους τους ανθρώπους που θα τολμούν να ονειρεύονται, που θα προτείνουν πράγματα για τα οποία λέμε ‘αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα’» γράφει ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή της 20-9-09.
«Χρειάζεται ριζική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού. Όχι μόνο στην ηλικία, αλλά στις αντιλήψεις και στις γνώσεις. Χρειάζεται μια Βουλή εγγραμμάτων και προκομμένων πολιτών. Πρώτον για να καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν και, δεύτερον, να μη φοβούνται πως αν βρεθούν εκτός πολιτικής θα είναι άνεργοι. Το θεσμικό πλαίσιο, βέβαια, που φτιάξαμε δεν βοηθάει για το τελευταίο, αλλά μπορούμε εμείς οι ψηφοφόροι να προσπαθήσουμε για μια ριζική ανανέωση του δυναμικού. Χρειαζόμαστε πολιτικούς με ευρείς ορίζοντες, φιλελεύθερους τολμητίες που δεν θα σύρονται πίσω από τις στιγμιαίες εκρήξεις της μάζας, που θα μας πουν τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Και κυρίως, χρειαζόμαστε πολιτικούς που δεν θα σκιάζονται για το πολιτικό τους αύριο, επειδή θα έχουν μέλλον μπροστά τους και όχι παρελθόν πίσω τους. Μόνο οι νέοι μπορούν να το κάνουν αυτό. Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να βοηθήσουν στο συμμάζεμα της χώρας» καταλήγει ο Μανδραβέλλης.
Οι εκλογές πάντα είναι μια πρόκληση και ως τέτοια και μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Ας σταματήσουμε πλέον τα σύκα να τα λέμε σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: