Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αν είναι για σας να γελάσουμε…

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα επιστράτευσε το χιούμορ του για να απαντήσει στο ζήτημα ότι οι ρατσιστικές διαθέσεις είναι ο κεντρικός παράγοντας που καθοδηγεί τις ισχυρές αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που επιχειρεί στις ΗΠΑ. «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως ήμουν μαύρος προτού καν εκλεγώ», είπε στην εκπομπή «Αργά» (The Late Show) του δημοφιλούς παρουσιαστή Ντέιβιντ Λέτερμαν.
Στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε πόσες φορές ακούμε καλό χιούμορ από τους πολιτικούς; Καλά με τέτοια ζόρια που τραβάνε, θα μου πείτε, πώς να κάνουνε χιούμορ;
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο γέρος, έλεγε: «Οι πολιτικοί που κατεβαίνουμε στη συλλογή σταυρών είμαστε οι μόνοι εθελοντές σταυρωμένοι».
Ο Ηλίας Ηλιού, πάλι, υπέργηρος στη Βουλή, έλεγε «δυο λόγοι υπάρχουν για να εγκαταλείψει ένας πολιτικός την πολιτική: ο ένας είναι να τον στείλει ο λαός στο σπίτι του. Ο άλλος να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του».
Η Αλέκα Παπαρήγα ακούστηκε να κάνει το εξής ευφυολόγημα: «Το άνοιγμα της κάλπης κρατά ένα λεπτό, οι συνέπειες όμως πολλά χρόνια». Που μπορεί να οδηγήσει άραγε ο φόβος των συνεπειών του ανοίγματος; Μαύρο χιούμορ;
«Όταν ο πολιτικός αρχίζει τα ανέκδοτα, είναι καιρός να πάει σπίτι του» έλεγε ο Έλληνας Προφέσορας στην έδρα «Το χιούμορ των πολιτικών» Θανάσης Κανελλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: