Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

8.500 + 1500 ευχετήριες επιστολές

Το αλιεύσαμε στο διαδίκτυο. Δεν είμαστε σε θέση να το διασταυρώσουμε γι’ αυτό δεν βάζουμε παραπομπές και ονόματα. Αναφερόμαστε στην είδηση επειδή απηχεί νοοτροπία. Λέει λοιπόν το δημοσίευμα:
Ο νομάρχης ΤΑΔΕ θεώρησε σκόπιμο με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα να στείλει... 8.500 προσωπικές ευχετήριες επιστολές!

Στο δρόμο του ΤΑΔΕ και ο αντινομάρχης του ΔΕΙΝΑΣ, ο οποίος έστειλε και αυτός 1.500 κάρτες αντίστοιχου περιεχομένου! Στον τοπικό τύπο της περιοχής τους δημοσιεύτηκε και κείμενο πασχαλιάτικων ευχών του κ ΤΑΔΕ και του νομαρχιακού συμβουλίου του, επί αρκετές μέρες μάλιστα, προφανώς όχι τσάμπα.

Το ταχυδρομικό τέλος που χρεώθηκε στο ταμείο της Νομαρχίας Χ, ανέρχεται σε 0,53 ευρώ για κάθε επιστολή. Δηλαδή μόνο τα ταχυδρομικά έξοδα για τις κάρτες νομάρχη και αντινομάρχη κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο 5.300 ευρώ. Βάλε και τους φακέλους, την εκτύπωση του λογότυπου της νομαρχίας, την αγορά της κάρτας, την εκτύπωσή της, το κόστος εργασίας των υπαλλήλων που ασχολήθηκαν μ’ αυτές.
Που πήγαν οι κάρτες; Στον Τάκη, στο Μήτσο, στον Χλέμπουρα και στον Σπανάκη. Η πλάκα; Οι ταχυδρόμοι, λέει η είδηση, εγκατέλειψαν τις κούτες με τις κάρτες στα καφενεία της περιοχής. Όμως οι παραλήπτες, οι άτιμοι, τους έγραψαν, κατά το κοινώς λεγόμενο, και δεν πήγαν να πάρουν τις επιστολές.
Γι’ αυτό το θέμα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης υπέβαλαν σχετική ερώτηση, στον κ. ΤΑΔΕ. Την απάντηση; Την υποψιάζεστε…: Ουγκαγκα μπου μπου μπι …

Όχι παίζουμε. Σε λίγο θα τον δούμε τον μάγκα να παρελαύνει από τα κανάλια και να διαμαρτύρεται ότι δεν έχει πόρους για να ασκήσει την υψηλή πολιτική του. Σαν δεν ντρέπεται αυτός και οι όμοιοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: