Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χάσαμε τον μαθητικό τουρισμό

Πριν από μέρες είχαμε αυτή την κουβέντα σε μια παρέα. Οι φίλοι μας γύρω και οι συμπολίτες μας ζουν από τον τουρισμό. Και η Ελλάδα από τον τουρισμό περιμένει να βγάλει τα σπασμένα.

Πως λοιπόν κύριε διαμαρτύρεσαι για τους Γερμανούς, τους Άγγλους τους Αμερικανούς τουρίστες που δεν έρχονται στον τόπο σου να αφήσουν τα χρήματά τους τη στιγμή που τα παιδιά σου τα στέλνεις πενταήμερη στην Πράγα και στη Βαρκελώνη;

Μα είναι πιο φτηνά να πάνε στην Πράγα ή στη Βαρκελώνη απ’ ότι στη Θεσσαλονίκη είναι ο αντίλογος. Και λοιπόν; Εκεί είναι το πρόβλημα; Τα 20 € ή τα 30 €;

Όταν και οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν το δρόμο των παιδιών σας θα δούμε τι θα κάνετε…

Εγώ, μου είπε κάποιος συνάδελφος, στο σχολείο μου τους το έθεσα. Η απάντηση: ελα μωρέ… σιγά μη περιμένει η ελληνική οικονομία από το 15ο Λύκειο Κωλοπετεινίτσας.

Φυσικά και δεν περιμένει από το συγκεκριμένο, αλλά από το σύνολο των Λυκείων περιμένει. Το ίδιο και ο κλέφτης καφετζής, ο εστιάτορας, ο ξενοδόχος… Να δούμε όμως τι θα γίνει όταν πάρουνε όλοι μαζί την κατρακύλα με τέτοιες συμπεριφορές.

Όταν ενδυναμώνονται οι ανταγωνιστές με χρήματα δικά μας και όταν η νοοτροπία μας δείχνει τον δρόμο που χαράζει η κουτουπονηριά μας μην ψάχνουμε για συνομωσίες. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών.

Και αν νομίζετε ότι το πράμα σταματάει εκεί πλανάστε πλάνην οικτράν. Σήμερα θίγουν το θέμα τα ΝΕΑ. Στο δημοσίευμα μαθαίνουμε ακόμα ότι το υπουργείο Παιδείας για τις εκδρομές των μαθητών στο εξωτερικό δίνει ακόμα μια μέρα άδεια, από τον μέγιστο αριθμό ημερών που προβλέπεται.

Ο μαθητικός τουρισμός και όλα τα άλλα που χάνονται ένα ένα, χάνονται γιατί έχουμε χάσει τον μπούσουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: