Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ας βάλουμε ένα χεράκι στο πριόνισμα του κλαδιού που καθόμαστε

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γ. Παπαχρήστου από τα σημερινά ΝΕΑ. Τα σχόλια περιττά.
"Υπήρξαν δύο περιστατικά χθες που φανερώνουν ότι τίποτε δεν έχουμε καταλάβει ως λαός για το τι μας έχει συμβεί και κυρίως τι πρόκειται να μας συμβεί. Στην Πολεμική Αεροπορία, το πιο ισχυρό αποτρεπτικό όπλο της χώρας, εκατοντάδες πιλότοι πραγματοποίησαν «λευκή απεργία» καθηλώνοντας τα αεροπλάνα, επειδή τους καταργούν την αυτοτελή φορολόγηση ενός επιδόματοςόπως και σε πολλούς άλλους δημοσίους υπαλλήλους. Τρέμω στην ιδέα τι θα μπορούσαν να κάνουν σε ένα επόμενο στάδιο, αν, ας πούμε, το επίδομα περικοπεί ολοσχερώς!..

Στον Πειραιά, ΠΑΜίτες υπηρεσίας, διαμαρτυρόμενοι κατά της άρσης του καμποτάζ, «συνέλαβαν» κρουαζιερόπλοιο έμφορτο τουριστών, απαγορεύοντάς του να αναχωρήσει για την Αδριατική. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από σήμερα κιόλας οι εμβρόντητοι τουρίστες θα γίνουν ζωντανοί διαφημιστές του ελληνικού τουρισμού, της ελληνικής φιλοξενίας κι όλα αυτά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που προσπαθούμε να τους πουλήσουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μπας και μας έρθουν να μας αφήσουν κανένα συνάλλαγμα (το ΠΑΜΕ φαίνεται πως έχει μια ειδίκευση στην... τουριστική προβολή της χώρας: τις προάλλες είχε αποκλείσει τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας!).

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η χώρα ασθενεί βαριά και δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρειά. Να δούμε μόνο πόσο θα αντέξει ακόμη..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: