Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Φλύαροι αξιωματούχοι

Είχα την τύχη χθες βράδυ να δω το δελτίο του MEGA. Στο πάνελ Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας και ο υπουργός Παπακωνσταντίνου.
Δεν θα ήθελα να ήμουν με τίποτα στη θέση του. Άλλα τον ρωτούσαν ότι ήθελε αυτός απαντούσε. Πρέπει ο άνθρωπος να βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Κάνει μπαμ από μίλια.
Στο σημερινό του άρθρο στα ΝΕΑ ο Πρετεντέρης καταλήγει: "Αρκετά πληρώσαµε έως τώρα τους πάσης φύσεως «αξιωµατούχους» που αντιµετωπίζουν τη σοβαρότερη κρίση που πέρασε η χώρα λες και είναι κουβέντα σε τηλεοπτικό πρωινάδικο. Κι ότι κάποιος θα [πρέπει να]τους σταµατήσει.

ΤΙ ΝΑ πρωτοθυµίσω από τις δηλώσεις επί των δηλώσεων; Το δάνειο που θα παίρναµε από την Κίνα; Την εύστοχη παροµοίωση της Ελλάδας µε τον «Τιτανικό»; Την επίσηµη ανακήρυξη της χώρας σε πρωταθλήτρια της διαφθοράς; Την εµπλοκή του ΔΝΤ; Η «Wall Street Journal» έφτασε στο σηµείο να κάνει έκκληση στους πάσης φύσεως «αξιωµατούχους» να κλείσουν το στόµα τους διότι «κάθε φορά που το ανοίγουν, η χώρα τους δανείζεται µε χειρότερους όρους».

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ τα κρούσµατα; Φοβάµαι πως όχι. Φοβάµαι, δυστυχώς, ότι συντηρείται η αντίληψη πως ακόµη και µια τέτοια κρίση είναι αντικείµενο «επικοινωνιακού χειρισµού». Να υποθέσω ότι δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα παθήµατα των προηγούµενων;"

Σε ανάλογο άρθρο στο "Freecity" με τίτλο "Καλά εσείς θα μας δανείζατε;" καταλήγει ο αρθρογράφος:
"Οι κερδοσκόποι είναι άγρια και αδίστακτα κοράκια. Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα, εσείς, που δεν είστε κερδοσκόποι, που είστε καλοί και πονόψυχοι άνθρωποι, αν είχατε λεφτά, θα τα δανείζατε σε μια χώρα που έχει κάνει όλες τις παραπάνω δημόσιες τοποθετήσεις μέσα σε ένα τρίμηνο; Και με τι επιτόκιο;"

Τι να προσθέσει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: