Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ποιος μωρό μου ποιός;

«Ένας άλλος δανεισμός είναι εφικτός" λέει στα σοβαρά ο αρχηγός. Ποιος όμως είναι αυτός; Σφίγγα ο αρχηγός. Επτασφράγιστο μυστικό. Ξέρω αλλά δε σας λέω.
Δε λέει κανείς, πολλά μπορούμε να κάνουμε, όμως απ' ότι φαίνεται ελάχιστα απ' αυτά μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κίνηση των αγορών.
"Πρέπει όμως να βρούμε το κουράγιο να αλλάξουμε τα πράγματα που μπορούμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε άμεσα τις αγορές, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην ξανάρθει ποτέ η χώρα στην ίδια θέση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, αλλά χρειάζεται πολύ -θεόσταλτο ή μη- κουράγιο, είναι να συμμαζέψουμε τις δαπάνες του κράτους, να βάλουμε σε τάξη τη χώρα για να μην είμαστε εκτεθειμένοι κατ' αυτόν τον εγκληματικό τρόπο στα καπρίτσια των αγορών.
Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να έχουμε τη -θεόσταλτη ή μη- σοφία να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ εκείνων που μπορούμε να κάνουμε και εκείνων που μας υπερβαίνουν. Αυτή η σοφία λείπει, και δυστυχώς όχι μόνο από την Αριστερά", γράφει ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή της 28ης Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: