Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αξιοκρατίας συνέχεια

Αφού ήρθε η Ανάσταση, μέσα στην τόση κρίση,
το όνειρο τσ΄ ελπίδας μας, δεν πρόκειται να σβήσει
Ευσεβείς πόθοι...
Με αυτή τη μαντινάδα κλείνει το αρθρίδιό της η Μ. Κατσανοπούλου στα σημερινά ΝΕΑ με τίτλο «το σαθρό οικοδόμημα».
Περί τίνος πρόκειται;
Ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ με άριστα στο πτυχίο συνεταιρίζεται με άλλον επιστήμονα αναλόγων προσόντων και ανοίγουν σε νησί μας καφετέρια σερβίροντας βαρύ γλυκούς με ναι και όχι, τα βαριά πεπόνια και τα ξέκωλα που έρχονται τα Σαββατοκύριακα από την Αθήνα.
Ο λόγος; Η κονόμα; Ιδιοτροπία; Όχι. Οι πόρτες δεν ανοίγουν αν δεν πάει το μπιλιετάκι του βουλευτή Καλοχαιρέτα, του κομματάρχη Γκρούεζα, του κολλητού του Φούφουτου. Δεν πα να έχει 11 στο πτυχίο, δεν πα να είσαι η γάτα της γάτας.
«Στη μελαγχολική συζήτηση που ακολούθησε, συμφωνήσαμε τελικά όλοι ότι το μεγαλύτερο- βαθιά ριζωμένο στα γονίδια- πρόβλημα της χώρας δεν είναι η οικονομία, αλλά η έλλειψη αξιοκρατίας. Αυτή έχει προκαλέσει και το οικονομικό ρεζιλίκι μας, την κακή ποιότητα ζωής μας, τα χίλια κακά της νεοελληνικής μοίρας μας. Σχεδόν κανείς δεν είναι στην κατάλληλη θέση, από τους πιο χαμηλούς έως τους πιο υψηλούς «ορόφους» του οικοδομήματος. Δεν είναι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είναι συνήθως οι πολιτικοί και οι βουλευτές (πόσοι σωστοί άνθρωποι ασχολούνται, άλλωστε, πια με την πολιτική;), δεν είναι οι κατέχοντες τα κρίσιμα πόστα στη Δικαιοσύνη και την Υγεία, δεν είναι οι «κεφαλές» των Πανεπιστημίων» γράφει η Κατσανοπούλου.
Είπατε τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: