Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Υπάρχει ελπίδα αναγέννησης;

«Δεν χρειάζεται να ακούει κανείς τους πολιτικούς, τους συνδικαλιστές και τους δημοτικούς άρχοντες για να εξοργισθεί. Η εμφάνισή τους και μόνο στις οθόνες της τηλεόρασης προκαλεί οργή, απελπισία και κατάθλιψη στους πολίτες.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς και ευτυχώς για μας όλα έχουν ένα τέλος και σε κάθε καταστροφή υπάρχει η ελπίδα της αναγέννησης. Η οικονομική ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα, η ανεργία και η φτώχεια σε συνδυασμό με την τερατώδη και αντικοινωνική συμπεριφορά των συντεχνιών φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλες ρωγμές στην ανίερη συμμαχία πολιτικών, συνδικαλιστών και δημοτικών αρχόντων. Ας ελπίσουμε ότι οι ρωγμές αυτές θα διευρυνθούν και θα φέρουν το τέλος της καταστροφικής για τη χώρα συμμαχίας τους.

Βέβαια οι συμμαχίες διαλύονται αλλά εύκολα δημιουργούνται ξανά όταν τα συμφέροντα συμπίπτουν. Για τούτο είναι αναγκαίο οι πολιτικοί, οι οποίοι μέσα στην καταιγίδα που περνάμε έχουν διατηρήσει την ψυχραιμία τους και την ευθυκρισία τους, να λάβουν σοβαρά νομοθετικά μέτρα που να προστατεύουν τη χώρα από παρόμοιες μελλοντικές επιθέσεις και λεηλασίες» καταλήγει στο σημερινό ΒΗΜΑ ο καθηγητής Θ. Λιανός.

Το ερώτημα είναι αν μπορούν οι πολιτικοί να οδηγήσουν σε έξοδο το σύστημα όταν οι ίδιοι είναι μέρος του προβλήματος. Βέβαια ο κ. Λιανός μιλάει για πολιτικούς που "έχουν διατηρήσει την ψυχραιμία τους και την ευθυκρισία τους". Ναι αλλά πώς θα γίνει αυτό όταν σχεδόν στο σύνολό τους είναι εθισμένοι να εργάζονται για την επανεκλογή τους. Πώς θα διατηρήσουν την ψυχραιμία τους παίρνοντας μέτρα που ενδεχομένως -μάλλον βέβαιο- θα τους στοιχίσουν την επανεκλογή; Δύσκολα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: