Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Εύκολες ασκήσεις

Λαϊκισμός και ανομία, είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της σημερινής Καθημερινής. 
"Είναι μεγάλη η ζημιά που μπορεί να προκληθεί από το φαινόμενο της ανομίας, ειδικά από τις ομάδες οι οποίες ενθαρρύνουν τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια ή εισιτήρια στις δημόσιες συγκοινωνίες.
Μια κοινωνία που δεν σέβεται στοιχειώδεις κανόνες, οι οποίοι παραβιάζονται ατιμωρητί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει τον κατήφορο που θα την μετατρέψει σε τριτοκοσμική χώρα.
Τα κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν το «δεν πληρώνω», λαϊκίζουν και αποσκοπούν σε ψήφους ή λίγη τηλεθέαση. Η ζημιά που προκαλούν, όμως, είναι ανεπανόρθωτη. Αν όλοι μας δεν πληρώνουμε για τα δημόσια αγαθά που απολαμβάνουμε θα σταματήσουν απλώς να υπάρχουν, γιατί το ελληνικό κράτος είναι χρεοκοπημένο και δεν έχει καμία δυνατότητα να πληρώνει μόνο του την κατασκευή νέων δρόμων, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες θα καταρρεύσουν γιατί δεν θα μπορεί να τις επιδοτήσει".
Δηλαδή όταν οι Μανιάτες δεν πλήρωναν φόρους 100 χρόνια γιατί κατά την αντίληψή τους απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τους Τούρκους καλά έκαναν; Όταν μπαίνουν κάποιοι στο μπακάλικο και φορτώνονται κλέβοντας διάφορα είδη τα οποία στη συνέχεια μοιράζουν στη λαϊκή καλά κάνουν; Όταν η κάθε ομάδα επειδή πιστεύει ότι είναι ο μόνος θεσμός σ' αυτή τη χώρα κάνει ότι κατά την αντίληψή της θεωρεί  δίκαιο αγνοώντας την άποψη της πλειοψηφίας καλά κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: